Vad är latexfria handskar?

Det finns många människor som har betydande latex allergier och det kan innebära att särskilda försiktighetsåtgärder när det gäller att köpa handskar för hemmet. Det är också viktigt för vårdinrättningar att ha latexfria handskar tillgängliga, så att patienter med latex allergier inte utsätts för potentiell risk om en medicinsk arbetstagaren behöver för att genomföra handskar förfaranden på sådana patienter. Ökande medvetenheten om latex allergier har lett till ett stort antal tillverkare som producerar massor av olika sorter av skyddande hand täcker som inte innehåller latex.

De flesta latexfria handskar är tillverkade av material som vinyl och nitril och av dessa är nitril ofta tänkt mycket lik latex. Somliga kallar nitril syntetisk latex, men det betyder inte att det innehåller någon av de fysiska proteiner som kan orsaka latex allergier eller känsligheter. I vissa fall, särskilt när människor exponeras för latex regelbundet, är latex substitut föredra, eftersom vissa fall studier visar att människor kan utveckla överkänslighet för latex över tiden och att risken för att detta kan öka med större användning.

Som med handskar av verkliga latex, latexfri handskar kommer i en mängd olika storlekar. För de flesta medicinska tillämpningar, de är disponibla och avsedd för engångsbruk. De kan också betygsatt av användningsändamål, och som omfattas av särskilda inspektioner om de är på väg att användas i högriskländer platser som sjukhus. Det finns vanligtvis tre klasser finns: medicinsk kvalitet, hög risk, och nytta.

Utility klass är inte föremål för så mycket kontroll och kan vara den vanligaste disponibla latexfria handskar i hemmen, särskilt som används för hushållsändamål uppgifter. Även värdefulla för att hålla saker som städare bort från huden, dessa är inte sterila och inte skulle vara idealisk för användning i medicinska tillämpningar. Även i hemmet är det en bra idé att ha någon medicinsk grad handskar för användning i en medicinsk nödsituation, men med en nypa nytta betyg kan ge ett visst skydd.

Vissa människor tvekar att använda engångshandskar för att deras material orsaka betydande miljöpåverkan skuld. Latex har den fördelen att den är biologiskt nedbrytbar, vilket inte kan sägas för vinyl eller nitrilgummi. Av denna anledning kan folk vill söka efter återanvändningsbara latexfria handskar och det finns många tillgängliga. Många stilar finns och en del har foder som kan vara mer bekväm när handskar bärs under lång tid.

handsken industrin har verkligen antagit utmaningen att ge hand täckning och skydd för dem som är allergiska mot latex. Betydande valfrihet och mångfald finns nu i material som skapar latexfri handskar. Många sådana handskar för hemmabruk finns i livsmedelsbutiker eller apotek, och många företag säljer massor av stilar och grader på nätet också till priser som liknar dem som görs av latex material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.