Vad är intensivt jordbruk?

intensivt jordbruk eller intensivt jordbruk är en strategi för jordbruket där målet är att få en avkastning som är så hög som möjligt. Även om alla jordbruk teoretiskt inriktat på att få en hög avkastning, intensivt jordbruk använder tekniker som är inriktade mot att maximera saker som storleken på grödor som kan odlas på mark, antalet växer cykler per år, och så vidare. Intensivt jordbruk är ibland förväxlas med kommersiella jordbruket, i själva verket är kommersiella jordbruket en form av intensivt jordbruk, men det är långt ifrån den enda syn på jordbruket intensivt.

Bevis för intensiva jordbruksmetoder finns i kulturer som går tillbaka tusentals år. I Medelhavet, till exempel odlad tidiga kulturer flera arter av skaldjur och skapar en koncentrerad befolkning i ett litet område och använda dem som en källa till livsmedel och färgämnen textil. I Sydostasien, Paddy jordbruk, en annan form av intensivt jordbruk, är också en gammal praxis. Terrassering, där oanvändbara mark görs användbar med byggandet av terrasser, kan även ses i delar av Asien och Sydamerika.

Andra hållbart intensivt jordbruk tekniker innefattar metoder som samodling, där flera grödor odlas i samma område, och biointensive jordbruk. På en mindre skala är franska intensivt trädgårdsarbete används av vissa trädgårdsmästare öka deras avkastning hem trädgårdsmästare genom att utvidga mängden farmable mark till förfogande. Alla dessa metoder kan arbeta med miljön att öka avkastningen på ett sätt som kan bibehållas under en längre tid, tusentals år i vissa fall.

I kommersiella jordbruk, intensiva jordbruksmetoder omfatta packning grödor eller djur så tätt som möjligt på partier, tillsammans med användning av kemikalier som är utformade för att stimulera en snabb tillväxt, öka storleken, minska sjukdom och hantera skadedjur i jordbruket som insekter, svampar och djur. Detta system bygger också mycket på mekanisering, med stora arealer som brukas av maskinen.

Commercial jordbruket är en problematisk form av intensivt jordbruk, eftersom den inte kan upprätthållas. Affärsmetoder tenderar att utarma jorden på näringsämnen, kan bidra till matjord förlust, generera övergödning, och orsaka andra problem. Men den berörda verksamheten är så billig att företagen är villiga att ta risken att dessa problem att leverera billig mat och produkter som är växtbaserade textilier. Konsumenternas efterfrågan dikterar priserna på jordbruksprodukter, och många konsumenter förväntar sig så låga priser att det enda sättet att realistiskt träffa dem är genom industrialiserade jordbruksmetoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.