Vad är hållbar design?

Hållbar design är en typ av design syftar till att ge produkter som är byggda enbart av förnybara resurser. Vidare får produkter som framställts om hållbar design inte är avsedda att allvarligt påverka miljön, antingen när de skapas eller när de används. Dessa produkter är också ofta utformade så att användarna känner sig mer ansluten eller att relatera närmare till naturen.

Hållbar design kallas också "miljö-design" och "miljömedvetet design. "Det är också ibland kallas" ekologiskt hållbar design "eller" ESD. "Oavsett vad det kallas, är denna typ av mönster lika mycket en filosofi som det är en praxis. Den bygger på ekonomisk, ekologisk och social principer om vikten av hållbarhet.

Produkter som gav från denna typ av design allt från små till stora. En tote väska tillverkad av återvunna produkter som är avsedda att användas i stället för papper eller plastpåsar i affären är ett exempel på hållbar design. Även om detta vardagsvaror är liten ihopfälld upp, för att passa inuti en väska, är det ett perfekt exempel på filosofin om hållbar design.

Hållbar design kan skapa mycket, mycket större produkter. I själva verket kan denna typ av design användas för att skapa byggnader, till och med skyskrapor. I själva verket kan den användas för att planera och utveckla hela städer. Inte bara kan tillämpas på väg-och vattenbyggnad och arkitektur, men den kan också användas för landskapsarkitektur.

Vissa modeskapare har också använt filosofin om hållbar design i deras arbete genom att ge upphov till hela rader av kläder som görs med förnybara resurser. Inredare har gjort samma sak med hjälp av jord-vänliga tyger, tapeter och golv i sitt arbete. På grund av denna nya trend bland mode-och inredningsarkitekter har många textilföretag börjat sälja mer tyger tillverkade av förnybara resurser.

Under de senaste årtiondena har det blivit allt tydligare att det är viktigt att skydda jorden och dess resurser. Många forskare och aktivister har påpekat att om vi skörda jorden av alla sina resurser vi kommer att lämna oss utan en bostad. Filosofin om hållbar design leder till en livsstil och produkter som används under vardagen som skyddar jorden och kunna bibehålla sin resurser så att den kan fortsätta ge människor WTH tillräckliga resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.