Vad är ett pulver lim?

ett pulver lim är ett lim produkt som säljs i ett pulverform. Det finns ett brett användningsområde för pulver lim, och den är tillgänglig från ett antal källor, bland annat företag som kan utveckla egna formuleringar för specifika behov. Det finns en rad fördelar att arbeta med lim i denna form som gör det särskilt populärt i industriella miljöer.

En fördel till pulver lim är att det är lätt, vilket gör det enklare och billigare att transportera. Till skillnad från lim som säljs våt, det kan inte heller torka ut, tuggummi upp behållare skall det lagras i, eller orsaka liknande problem. Pulver lim kan också vara mycket flexibla, med människor att blanda det som behövs istället för att förlita sig på premixed lim, med hjälp av lim på många olika sätt och undvika det gemensamma problemet att hamna med överblivna våt lim som måste användas innan den fastställs och blir oanvändbara .

Med pulver lim är lim tillsätts vatten eller annan vätska för att blanda när det behövs. Pulver lim kan ofta användas i trycksatta system som är avsedda att spraya ett jämnt lager av vätskor på en produkt. Till exempel är pulver bindemedel som används i pulverlack för att hjälpa pulver belagda material ansluta sig till olika ytor. När pulverlackerad materialet värms upp, lim och komponenterna i pulverlackering samverkar för att göra beläggning permanenta och fasta.

Denna fästande produkt kan utformas för att följa en mängd olika ytor, t. ex. metall, glas, trä och sten. Pulver lim kan också utvecklas för medicinskt bruk; användare av proteser, till exempel, kan använda protesen pulver fastställa sina proteser på plats. I detta fall blir den självhäftande till en pasta när den blandas med vatten, svullnad och förankra proteser i käken.

Pulver lim kan också användas som bindemedel material i blandningar och slam. Murbruk, till exempel, innehåller lim som håller samman mortel tillsammans efter den torkar. Den kan även användas för torr lim uppgifter, i vilket fall pulver lim anbringas i direkt form och de föremål som bör följas botas, vanligen med tillsats av värme, vilket gör att limmet att reagera och bilda ett band.

När man väljer pulver lim, är det viktigt att söka upp en produkt som är rätt för uppgiften. Märkningen oftast tydligt anger vilka typer av ansökningar limmet är lämpligt för, och kan innehålla användning rekommendationer och varningar som bör observeras tydligt. Pulver lim skall förvaras i en sval och torr plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.