Vad är ett konkret vibrator?

Ett konkret vibrator är en konstruktion verktyg som används på betong hälla webbplatser. En rad olika tillverkare att bygga betong vibratorer och ett sortiment av tillbehör som utformats för flera ansökningar. Ett konkret vibrator används för att säkerställa att ett konkret pour är jämn och fri från luftbubblor så att betongen kommer att förbli stark och har en jämn yta. Även om inte nödvändiga för små jobb, en konkret vibrator är viktigt för de större projekten bärande.

Betong vibrator mönster varierar i storlek från små batteridrivna trollstavar till mycket större plug-in-versioner som kan användas på mycket djupt häller. I samtliga fall bör en konkret vibrator som når botten av hälla formulär som skall användas, se även behandling av hela betong pour. Bilagor för betong vibrator väljs ut på grundval av djup Häll och vilken typ av betong som används.

Ett konkret vibrator använder en off-centrerad vikt, vilket är spunnen så mycket som 10. 000 gånger minut för att orsaka stora luftfickor i betongen skingra de konkreta skakas. Särskilt i häller för låg nedgång betong, som använder minimal vatten, är användningen av ett konkret vibrator viktigt att se till att betongen inte bubbla eller form hål. I de fall där konsumenter kommer att titta på de färdiga betong, vilket är vanligt i vissa skolor design som sysselsätter betong räknare och golv, användning av ett konkret vibrator kommer att lägga fram en jämn och snygg yta, snarare än en som kan vara lite trasiga.

Korrekt användning av ett konkret vibrator kräver lite träning. Chefen för betong vibrator bör alltid långsamt sänkas till hälla och drog ut gradvis för att undvika att det bildas en luftficka. Ett konkret vibrator ska aldrig dras genom en hälla, eftersom det kommer att lämna ett spår i betongen bakom. Den mängd som krävs varierar beroende på mixen, men det brukar inte ta mer än 30 sekunder att lösa konkreta tillräckligt och gå vidare till nästa avsnitt av betong.

Om en konkret vibrator används felaktigt på ett konkret mix med ett brett utbud av material storlekar, kan det innebära att stora klippan bitar att lösa till botten, vilket gör konkreta svagare. Dessutom kan ett konkret vibrator push sten och grus bort från området som skakas, vilket leder till svagare betong pasta för att fylla området, vilket kan leda till instabilitet. Målet med att använda en konkret vibrator är att bygga en stark matris av material som tål års användning. Om betong vibrator används korrekt kommer operatören se stora bubblor flyter på ytan av betongen Häll och ett lager av murbruk visas på ytan för att indikera att betongen blandas ordentligt och troligen inte har lufthål och honeycombing.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.