Vad är en vibrerande matare?

En vibrerande matare är en enhet som använder vibrationer till "foder" material till en process eller maskin. Vibrerande matare använder både vibration och allvar för att flytta material. Gravity används för att bestämma riktningen, antingen ner eller ner och att en sida, och då vibrationer används för att flytta materialet. Materialet är nästan alltid ett torrt material som till skillnad från en vätska, som inte kan flytta ner en sluttning utan viss hjälp från vibrationer effekt.

En vanlig vibrerande matare är konformad. Materialet bulk levereras på ett okontrollerat sätt i toppen av feeder och en kontrollerad leverans av materialet kommer från botten av mataren. Ett exempel kan vara ett piller tappning system. Ett stort parti piller dumpas i toppen av vibrerande matare. Gravity kommer att dra piller mot botten av mataren där de kan avsluta en i taget så att de kan räknas. När det korrekta antalet är i behållaren, är feed stoppas tills en ny flaska sätts på plats. På detta sätt flaskor kan fyllas automatiskt av maskinen med rätt antal piller i varje flaska. De vibrationer i vibrerande matare garanterar att piller hålla sig i rörelse mot utgången i flaskan utan överbelastade bli.

Om du någonsin har hällde sanden via en kanal på stranden, hade och att peka på tratten att sanden rinner du har upplevt hur en vibrerande matare fungerar i första hand. Ett annat vanligt användningsområde för en vibrerande matare är att leverera material i jämn takt från en oregelbunden försörjning. I en automatiserad cement blandning används, kan en bulldozer feed en vibrerande matare med oregelbundna massor av råvaror som sedan levereras till processen på en jämn takt av mataren.

Den vibrerande matare finns i många former och storlekar men alla använder samma princip, nämligen att fodret bulkmaterial i längst upp i ett okontrollerat sätt och ta material ur det på en kontrollerad och jämn hastighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.