Vad är en polystyrenskum?

styrencellplast är typ av plast som framställs av styren. Det är en lätt, fukttåligt material med exceptionell isoleringsförmåga. Eftersom den består av mer än 90 procent luft, detta är skum också anmärkningsvärt stora. Det är denna egenskap som fick USA: s kustbevakning och den amerikanska flottan att använda styrencellplast för att göra livet flottar och bevarar sedan andra världskriget. Konsumenterna är helt förtrogen med detta material också, även om det är allmänt misstas för något helt annat.

Styrofoam? är varumärkesskyddat namn för extruderad styrencellplast, en uppfinning av Dow Chemical Company som har varit i produktion under mer än 50 år. Nästan alla som har köpt kaffe "to go" har hört artikeln som är kallad frigolit? kopp. Detta har dock materialet aldrig använts för att göra engångs kaffekoppar. För den delen, har det aldrig varit för att göra bärbara picknick kylare heller, en annan missuppfattning. Dessa produkter är faktiskt tillverkade av expanderad polystyren cellplast (EPS) i form av kulor, vanligen kallad förpackning jordnötter. "

Till skillnad från engångskoppar och kylare picknick, som bland annat vit till färgen, produkter tillverkade av styrencellplast är oftast blå. Det används för att göra isolering wrap för ålderdomshem, kommersiella byggnader, och sanitetssystem. Det används också i vägbyggen som ett isoleringsskikt under trottoaren för att hindra uppkomsten av sprickor och gropar som uppstår mellan säsongsmässiga frysning och upptining av marken under.

styrencellplast görs också i material som används i båtar projekten. I själva verket, florister är förtrogna med distinkta gjort knäppande ljud när du klipper Styrofoam? eller sätter stocklöpare in i den. Det används också till mode arkitektoniska modeller och som stöd för inramade fotografier och utskrifter. Även andra former av styrencellplast är blå till färgen, skummet gjort för båtar ändamål är antingen gröna eller vita.

När det gäller miljöpåverkan och risker för människors hälsa, polystyrenskum tillverkning anses av US Environmental Protection Agency som den femte största producenten av farligt avfall. Förutom att utgöra en yrkesmässig hälsorisker orsakade av exponering för styren under bearbetning, det finns en oro över styrencellplast produktion bidrar till dålig luftkvalitet. Detta beror på kolväten fly under tillverkning och reagerar med kväveoxider i luften, som är en förorening som kallas marknära ozon.

Dessutom kommer många återvinningsföretagen inte acceptera produkter som tillverkas av styrencellplast kvar på trottoaren, förmodligen eftersom marknaden för att återfå detta material är begränsad. Av dessa och andra skäl är polystyrenskum förbjudet i vissa regioner, såsom Portland, Oregon, och Orange County i Kalifornien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.