Vad är en pneumatisk Sander?

En pneumatisk slipmaskin är ett verktyg som använder tryckluft för att driva orbitalt slippapper, trummor, och bälten. Lufttrycket kontrolleras vanligen genom att pressa en utlösa eller trycka på en knapp på slipen själv. En pneumatisk slipmaskin kan användas för att skala gammal färg från metall, ta bort rost och smidigt ner svetsfogarna. Vissa Sanders är utformade för mer känsliga uppgifter, som att efterbehandling och utjämning trä tabeller. Med hjälp av en pneumatisk slipmaskin i stället för andra drivmedel eller handverktyg kan avsevärt minska den tid, ansträngning och energi spenderas på byggande och sysselsättning tillverkning.

Det finns många olika typer av pneumatiska slipmaskiner kommersiellt tillgängliga. Bälte Sanders är mycket användbara för att avlägsna basen lager färg, skärvor metall och rost. En remsa av sandpapper rullas runt två block, som kontinuerligt roterar remsan runt i höga hastigheter. De bakre remskiva får ström från en luftslang kopplad till kompressorn, som kontrolleras av en utlösa eller slår på verktyget.

Pneumatiska putsmaskiner är mer portabla och lätta än bälte Sanders, och idealisk för att navigera runt kanter och utjämning ömtåliga ytor. De flesta putsmaskiner fungerar genom att snurra en skiva av sandpapper i varierande hastigheter. Användaren kan ställa in nivån lufttryck på slipen för att göra skivan snurra snabbt för första jobb, och långsamt för ytbehandling av uppgifter. Verktyget kan vanligtvis hållas i ena handen och flyttat runt en yta samtidigt som minimalt tryck. En individ kan använda en omloppstid pneumatiska slipmaskin för att runda hörnen på ett träbord eller slät spackel spackel och fläckar primer på en bil innan ett lack

En viktig försäljningsargument av pneumatiska slipmaskiner framför andra elektriska handverktyg är att De kräver mindre energi och behöver inte laddas. En batteridriven slipmaskin får endast användas tills batteriet är urladdat, och omladdning kan ta timmar. Elektriska verktyg som passar i eluttag kräver normalt mycket konstant spänning, vilket kan göra energiräkningar är höga. Med en pneumatisk slipmaskin, kompressorn endast använder el vid ny trycksättning luften tanken.

När du beställer en pneumatisk slipmaskin bör man noga kontrollera specifikationerna för många olika projekt för att se till att han eller hon plockar en som är lämplig för jobbet till hands. Det är viktigt att välja en slipmaskin som är förenlig med en persons luftkompressor. De flesta kompressor slangar är utrustade med kardanknutar som enkelt kan anslutas till många olika Sanders, men vissa produkter kräver speciella kontakter. Dessutom kan vissa slipmaskiner kräver mer kraft eller tryck än någon butik kompressorer klarar av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.