Vad är en plan mark Blade?

En platt mark Bladet är ett knivblad som är jämnt vass från ryggen till kanten. För att betraktas som en verklig plan mark bladet måste kniven vara helt saknas i kanter. Det finns också några varianter som blandar olika typer av mal, som en kniv som bara plana marken på ena sidan. Många kockknivarna platt mark, och knivar kan vara mycket användbart och robust för vissa tillämpningar. Knivar för vissa andra tillämpningar kan plana marken också, och det är oftast tydligt.

"slipa" av ett blad refererar till det sätt på vilket det är slut för slipning och eventuell försäljning. Typiskt, en kniv bara marken en gång, eftersom malningen tar bort en hel del metall. Kniven kommer regelbundet att behöva låt slipa, och om det särskilt missbrukas, kan det behöva slipas om. Omslipning bara lyckas en gång eller två gånger, eftersom den äter bort stora delar av bladet.

När ett plan mark bladet är tillverkat är kniven marken hela vägen från ryggen, den trubbiga kant som vanligtvis innehåller den största delen av metall i ett blad, till kanten, utformad för skärande. Typiskt, en plan mark blad V-formade i tvärsnitt, vilket återspeglar en mal som blir tunnare mot kanten så att det blir en mer effektiv skärande. Detta kilform ibland ersätts med en något böjd form, beroende på tillverkare.

Eftersom ett plan mark bladet är inte skev eller formade, är det mycket lätt att slipa. Däremot kan bitar av kanten avbryta i skärpa processen, särskilt om kniven är gammal. Ju äldre en kniv är, desto tunnare blir det. Spröd metall som inte kan vara upp till ansträngande skära uppgifter, och det kommer säkert inte hålla upp till kraftig skärpning. Eftersom plan mark blad har en tunn hjul att börja med, de tenderar att misslyckas snabbare än vissa andra blad.

Ibland kan en kniv vara plan mark på ena sidan och avfasade på en annan, i ett försök att dra nytta av båda världar. Sådana knivar kan vara kraftigare, även om de är utmanande att skärpa korrekt. I båda fallen är en plan mark blad som lämpar sig för skärning, hackning, och krossning ingredienser, särskilt när den hålls ren och skarp. När du väljer ett plan mark blad, försöka hitta en som känns rätt i handen, och leta efter hög kvalitet metall som kommer att pågå genom år av användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.