Vad är en mutterdragare?

Skruvdragare är en term som ofta missbrukas av dem som inte känner till den verkliga definitionen av verktyget. En mutterdragare kan manuellt, eller så kan drivas med el eller tryckluft. En mutterdragare drivs av en kompressor är också känd som en pneumatisk skiftnyckel .

En mutterdragare fungerar på det sätt som föreslås av namnet på verktyget: genom principen om påverkan . För att förstå hur en elektrisk eller luftdriven mutterdragare fungerar, hjälper det att förstå hur en manuellt driven mutterdragare fungerar. Ett manuellt drivna mutterdragare ser ut som en fet skruvmejsel, om den ände där skruvmejseln går normalt, kan du knäppa på bits eller hylsor.

För att använda en manuellt driven mutterdragare, passa lite eller uttaget på skruv eller bult. Då slog den andra änden med en hammare samtidigt som du håller nyckeln ner. Det inre arbetet i nyckel förvandla den nedåtgående effekt i ett svarvning rörelse, och bulten gradvis lossas. Denna typ av nyckel fungerar bra, om än lite långsamt, för att bryta hård eller orubbliga bultar löst.

En elektrisk eller luftdriven mutterdragare fungerar ungefär på samma sätt: när du trycka av, påverkan från liten hammare innanför skiftnyckel omvandlas till en roterande rörelse. Skillnaden mellan en av dessa maskiner och en manuellt driven mutterdragare är att verktyget gör jobbet åt dig, och mycket snabbt i jämförelse med den manuella nyckeln.

Slående mutterdragare ofta missbrukas av dem som don vet inte om deras särskilda behov. Först och främst är det mycket viktigt att vara försiktig vid åtdragning en mutter eller bult med en mutterdragare! Cross gängning kan uppstå mycket enkelt, en novis kan också över-vridmoment en bult eller en nöt om de inte vet när du ska sluta. För att förhindra sådana problem, alltid se till att hand-dra åt varje mutter eller bult innan du använder mutterdragare, om du försöker starta mutter eller bult med mutterdragaren, kommer du inte att kunna känna om trådarna korsas. Om mutterdragare inte momentstyrda-vilket innebär att det kommer att sluta när mutter eller bult dras åt till ett visst moment-du måste gå långsamt och regelbundet kontrollera vridmomentet värdet av mutter eller bult så att du inte har skärpt till det för långt.

En mutterdragare kräver också ett par speciella tillbehör. En luftdriven mutterdragare rinner av en luftkompressor med en tank-kompressorn skall ha minst en 10 gallon tank och kunna generera minst 3hp. Kräver också en mutterdragare speciella uttag som är utformade för att tåla höga vridmoment som tillämpas av nyckeln.

Även med en mutterdragare kräver en viss grad av sakkunskap, gör det säkert jobbet enklare, genom att skära ner på den mängd arbete och tid som krävs för att få jobbet gjort. En mutterdragarekan även göra att ändra en punktering lättare: Vissa tillverkare gör bärbar mutterdragare som passar i cigarettändaruttaget i bilen och komma med olika typer av uttag för att passa alla storlekar lug nut!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.