Vad är en luftkompressor?

En kompressor ökar mängden luft i ett särskilt utrymme. Genom att packa i luften är lufttrycket ökas vilket skapar en kraft som är användbar för olika syften, både från industri och tillverkning till kommersiell och personligt bruk.

Den ursprungliga kompressor är lungan. När du tar ett djupt andetag för att blåsa ur din födelsedag ljus, till exempel, du ökar trycket på luften i dina lungor, vilket i praktiken är en luft kompressor med tryckluft. Du sedan använda kraften i luften i dina lungor för att blåsa ur lågorna av din födelsedag ljus.

Så småningom, konstgjorda kompressorer skapades. Dessa faller faller vanligtvis delas in i två typer, positiv förskjutning eller dynamisk, definitionen av dess läge. En positiv förskjutning kompressor fungerar genom att fylla och sedan tömma en luftkammare. Tre vanliga typer av positiva kompressorer förskjutning luften är: återgående, roterande skruv och roterande glidande vane. En dynamisk kompressor, å andra sidan använder AA roterande anordning för att påskynda och sedan sakta luft. Denna process använder hastigheten eller lufthastigheten att öka luftens tryck. Centrifugal kompressorer är dynamiska kompressorer.

Tryckluft kan användas i en mängd olika sätt. Den kan användas för att ändra den kemiska sammansättningen som i fallet att göra gödningsmedel eller den kan användas för industriella ändamål som tillverkning produktionslinje processer eller den kan användas för att upprätthålla industrianläggningar. Den kanske mest kända användningen av luft kompressorn i händelse av pneumatiska verktyg som luftdrivna spikpistoler, häftapparater, slipmaskiner, sprutpistoler, eller nycklar spärrfunktion. Kompressorer kan också användas för att flytta skräp. Dessa verktyg är vanliga i järnaffärer för köp eller hyra.

Ett annat sätt att kompressorn grupp luft typer är med antal steg den har. En två-stegs kompressor används vanligtvis för tunga användning. Denna typ av enhet som erbjuder en högre grad av komprimering än mindre, enstaka kompressorer steg luft. En två-stegs kompressor kan lagra luft för framtida bruk, och är mer energieffektivt eftersom det producerar mer luft per enhet hästkrafter än ett steg kompressor. Dessutom är mindre värme som genereras i en två-stegs kompressor, vilket innebär att slitaget på enheten minskar. Bärbara elektriska kompressorer är också tillgängliga för lätta applikationer.

Beroende på vilken typ av kompressor kan driftskostnaderna vara hög, som i fallet med underhåll av anläggningen. Även kompressorer kan köras på kroppsarbete, som en hand drivs kompressorer, mest köras på antingen el eller naturgas. Det är naturgas luftkompressorn som vanligen är mer kostnadseffektivt. Om luften kompressorn används i en liten sluten, yta, en elektrisk modell kan vara mer önskvärt för att undvika att rökgaser.

The American Society of Mechanical Engineers (ASME) vittnar om kvalitet och säkringar av luftkompressorer. Deras betyg kan beaktas när man utvärderar kompressorer för köp eller hyra. I vissa stater får endast ASME-certifierade kompressorer säljas. Vissa säkerhetsfunktioner ingår en ventil säkerhetsventil, som låter luften komma om tanken är trycket överskrider den maximala. Luften kompressorn bör också ha ett bälte vakt för skydd, och en sluten luftintaget filtersystem.

Som med alla verktyg bör tillräcklig säkerhet iakttas vid användning av en luftkompressor. När den inte används, bör kompressorer ordentligt avstängd och urkopplad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.