Vad är en laser Plumb Bob?

En bob laser lod är ett lod bob som använder en laser i stället för den mer traditionella viktade sträng. Lod guppar har använts i tusentals år i byggbranschen för att visa när något är rak eller "lod. " Dessa enheter kan hittas i verktygslådor för många människor som arbetar i byggbranschen, allt från murare till allmänna entreprenörer. Lasern lod bob är ett populärt alternativ till den traditionella lod bob.

Med den ursprungliga lod bob skulle ena änden av enheten ansluten till en fast punkt av intresse, och det vägda strängen skulle tillåtas att hänga fritt. Efter flera minuter, skulle strängen slutar röra och bosätta sig i en fast punkt. Slutet av vikt skulle vara direkt under toppen av lod bob, med strängen skapar en rak linje. Lod guppar skulle kunna användas för saker som du installerar väggar, hängande dörrar och så vidare.

Med en laser lod bob, istället för att använda ett viktat sträng, fäster användaren lod bob till en punkt av intresse eller monterar den på ett stativ, och sedan sätter på lasern. Många laser lod guppar kan projicera en laser i båda riktningarna, vilket skapar en rak linje med strålen av laser och två synliga punkter där lasern uppfyller ytor som golv och tak. En fördel med laser lod bob är att det lägger sig snabbt när den sätts på, istället för att behöva vänta flera minuter, som med en traditionell enhet, måste en entreprenör bara vänta några sekunder.

Många av dessa enheter självutjämnande, att se till att linjen verkligen lod. En typisk laser lod bob levereras med ett fodral skyddar enheten när den inte används så att den inte skadas av tunga effekter och andra olyckor, och det kan omfatta ett montage stativ som är avsett att göra det lättare att använda. Kostnaden för denna behändiga konstruktionen verktyget kan variera, beroende på modell, med kostnader i allmänhet på tillbakagång eftersom dessa verktyg blir allt vanligare.

För den som är nyfiken på vad denna enhet har att göra med VVS uttrycket "lod bob" och "VVS" båda kommer från samma latinska rot, ett ord som betyder "leda". Historiskt var VVS av bly, tills folk insåg att blyledningar gjorde dem sjuka och lod guppar historiskt sett vägt med bly, en tungmetall som gjorde utmärkt plikt som en vikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.