Vad är en hydraulcylinder?

en hydraulcylinder producerar linjär rörelse och kraft genom att använda trycksatt hydraulolja. Industriella maskiner som drivs av hydrauliska cylindrar kan bilda metaller eller andra material på en mycket hög kraft med ett relativt litet utbud av mycket trycksatt vätska.

Tung utrustning, såsom en grävmaskin, bygger på kraften i hydraulolja. Operatören kontrollerar lätt trycksatt hydraulvätska med hjälp av en reglerventil ansluten till distributör slangar och rör. En magnetventil är den typ av ventil vanligast med en hydraulcylinder som det har ett rykte om säkerhet och tillförlitlighet. Ventiler inte bara kontroll av utsättning av vätska i hydraulcylinder, men ofta blanda gaser och vätskor också.

En hydraulisk cylinder i en bil som inte ansluta till en ventil som ett medel för kontroll, utan förlitar sig på kolv-driven hydraulik istället. När bromspedalen trycks ned pedalen trycker på kolven i master hydraulcylinder och kolvarna slaven finns på varje hjul arbeta tillsammans för att stoppa bilen.

Hydrauliska tätningar är avgörande när det gäller säker funktion hos en hydraulcylinder. Industrier som använder tung utrustning, till exempel bil-, flyg, regering, olja och gas lita på att förbättra hydraulisk tätning teknik. Explosionen i Challenger rymdfärjan i 1986 hänförde sig huvudsakligen till felaktiga hydrauliska tätningar som orsakas av låga temperaturer som stelnat tätningen s inre material, vilket hindrar en korrekt tätning.

Uttjänta hydrauliska tätningar också närvarande säkerhetsproblem, men ofta förhindras med hjälp av en hydraulcylinder med en slät insida. Utsidan av en hydraulcylinder är oftast tillverkad av aluminium, stål, gjutjärn eller brons. Cylinder täcker Håll kolvstången och kan kvadrat, cirkel eller skräddarsydda för att passa varje enskild cylinder.

Det enklaste hydrauliska system består av två kolvar och en vätskefylld pipa. Kolvar som används i hydrauliska system är gjorda i ett, två eller tre delar beroende på hastighet och kraft som krävs av maskinen. Ett stycke av tunga byggmaskiner använder upp till åtta cylindrar som kan behöva så mycket som 100 liter olja.

Vatten hydrauliska system använder vatten som vätska för hydraulcylindern snarare än olja. Även om vatten är billigare än olja, samt icke-förorenande, vattnet låg viskositet och dåliga egenskaper smörjning kräva ett system som utformats enbart för vattenhydraulik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.