Vad är en digital Gradskiva?

En digital gradskiva tillåter användaren att mäta vinklar med mycket mer noggrannhet än en handhållen gradskiva. Den digitala gradskiva är elektronisk och kommer med en mängd användbara funktioner. Vinkeln mätningar tas visas på skärmen för användaren att läsa och spela in.

Många digitala gradskivor består av en rörlig arm och en liten ruta i mitten som håller knapparna och skärmen. Användaren lägger en kant längs en rak linje och justerar rörliga arm för att radas upp med nästa rad. Detta skapar vinkel användaren vill mäta. Resultatet visas på skärmen. Om exempelvis en arm gradskivan var rak och den andra pekade rakt upp, skulle skärmen läsa 90 grader.

En normal kräver handhållen gradskiva användaren att rada upp rak med en raden i vinkel och där den andra linjen som bildar vinkeln skär gradskivan, att antalet är mätningen av vinkeln. Problemet med denna metod är en större chans att felaktig tolkning vinkeln. Även med korrekta mätningar finns det inget sätt att mäta vinklar som måste vara exakta och kan inte stänga av ens en bråkdel av en examen.

Den digitala gradskiva kan mäta vinklar exakt, vilket gör det mycket mer tillförlitlig. Detta är särskilt användbart för snickare eller byggare som gör nedskärningar att alla måste passas in och passa ihop. De som utför matematik beräkningar hittar gradskivan extremt bra när rätt resultat.

Andra funktioner förbättra fördelarna med den digitala gradskiva. Tillsammans med en bildskärm som visar vinkeln som mäts, gradskivan ofta har en "Hold" knappen som tillåter användaren att spara den aktuella vinkel medan mätning eller pröva ett annat område. Andra knappar kan tillåta användaren att justera gradskivan och tillfälligt ställa in den vinkeln på noll.

För dem som behöver överföra vinklar för att använda senare, många digitala gradskivor har en kortplats så att de kan ansluten till en dator. Uppgifterna överförs sedan från den digitala gradskivan på datorn för användning. De har också andra verkliga världen ansökan till dem. Vissa digitala gradskivor kan mäta och ge råd till användaren vad mitra och vinkelinställning de måste skära när man arbetar på ett projekt med en geringssåg. Mätningarna kan sedan lagras på en dator och användas i framtiden när samma klippa behöver upprepas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.