Vad är en centrifugalpump?

En centrifugalpump ökar hastigheten på en vätska i ett rörsystem med hjälp av en roterande pumphjulet. Ett pumphjul är byggd inuti pumpen själv och ansvarar för att flytta över vätskan i pumpen. Denna typ av pump används oftast i samband med en vätska rörsystemet och kan hittas i en tillverkningsmiljön, avloppsvatten eller mat bearbetningsanläggningen. Den centrifugalpump var första dokumenterade i 1475 i skrifter av Francesco di Giorgio Martini. Moderna pumpar utvecklades i slutet av 1600-talet av Denis Papin.

kraft bakom pumpen skapas genom användning av roterande kinetiska energin från en elmotor. Som pumphjulet roterar skapar den energi som gör att den vätska som skall dras in mot mitten av pumphjul och sedan tvingar den ut igen. Detta tryck medför ett ökat tryck längre fram i röret och tvingade att vätskan. Ett pumphjul är precis som en propeller, men utan blad.

För att bromsa flödet av en vätska, måste motståndet skapas. När centrifugal pumphuset fångster vätskan och styr flödet, fördröjs den rörelseenergi och omvandlar den till tryck energi. Det är viktigt att komma ihåg att trycket är en mätning av flöden motstånd och inte skapar genom pumpen.

Ibland är utsläpp av centrifugalpump pekade rakt upp. Under dessa omständigheter är den vätska pumpas upp, men bara till en förutbestämd höjd. Denna höjd kallas avstängd huvudet och begränsas av diametern på pumpens impeller och rotationshastighet pumpen själv.

Det finns sju olika typer av pump huvudet i en centrifugalpump: totalt statiskt, totalt dynamiska och statiska sug, statisk hiss, statisk urladdning, dynamisk sug och dynamiska lyft. Chefen för pumpen mäts i brittiska eller metriska mått och finns i ett brett spektrum av järnhandeln. Alla vätskor ska pumpas på samma höjd, så länge axel centrifugalpump lägger ut samma nivå av ansträngning.

Den enda justering som krävs när man byter vätskan i pumpen hur mycket effekt som krävs. För att avgöra om mer eller mindre är strömförbrukningen, kolla den specifika vikten för vätskan. Ju högre betyg, desto mer ström du behöver generera för att få samma mängd höjd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.