Vad är en Walking Machine?

Även känd som gå fot maskiner eller helt enkelt vandrare, vandring maskiner transportmedel som utnyttjar ben i stället för spår eller hjul. Används i konstruktion, tillverkning, militär, och några andra applikationer, maskiner av denna typ är användbara när det finns ett behov av att transportera gods över terräng som inte kan täckas lika lätt eller så kostnadseffektivt sätt med hjälp av hjulförsedda fordon. Den exakta utformningen av gående maskinen kommer att variera beroende på det avsedda ändamålet för enheten.

Antalet benen upp på en viss promenad maskin varierar från en design till nästa. Vissa modeller kräver två ben, medan andra kräver fyra eller sex ben för att fungera optimalt. Med många mönster, vikt belastning och dimensioner av material att maskinen kommer att transportera dig att fastställa hur många ben ingår. Det finns också maskiner som är kallade trattar eller pogos, eftersom de är utrustade med endast ett ben. Det finns dock vissa meningsskiljaktigheter om huruvida ett enda ben enhet verkligen skall betraktas som en rullator.

I teorin kan en promenad maskinen användas i situationer som skulle vara svårt för andra typer av fordon att hantera. Till exempel att använda ett fyrhjuligt fordon följer en terränggående stig upp ett brant berg kan vara svårt att hantera, samt något farlig. En promenad maskinen utrustad med två eller fyra ben skulle kunna skötas på distans, vilket gör att benen att anpassa sig till kuperad terräng på bergssluttningarna som det promenader längs. Benet design gör det möjligt för maskinen att helt enkelt kliva över hinder som nedfallna träd. Slutresultatet är att material kan levereras till ett sätt station på berget utan att behöva utsätta människoliv för fara, eller riskerar att blockeras på vägen.

Under årens lopp olika mönster för att gå maskinen har utvecklats för användning i många miljöer. Få av dem har fått mycket uppmärksamhet från potentiella användare. Vissa modeller har använts i fabriker, som ett sätt att transportera varor i processen från en avdelning till en annan, samt i militära operationer där låg på marken gör Stridsvagnar och andra hjulförsedda fordon opraktiskt. Några har utformats för att transportera människor och varor, men den totala potentialen att gå maskinkonstruktioner för regelbunden användning har ännu inte genomförts. Förhoppningen är att som tekniken fortsätter att avancera, kostnaderna för att bygga upp en funktionell gående maskin kommer att minska, vilket gör enheten mer attraktiv för en vidare krets av användare i företag och andra inställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.