Vad är en Split Face Block?

Också känd som en konkret murverk enhet, split-face block är en typ av betongblock som har en extra komponent som skapar en visuellt tilltalande utseende. Strukturen på en delad ansikte block är något som det av huggen sten, och kännetecknas av närvaron av en splittrad mitt av blocket. För det mesta är dessa typer av block som används för yttre konstruktion om institutionella och kommersiella byggnader, samt för exteriör stödmurar.

Skapandet av en split-ansikte block börjar med en kombination av Portlandcement, en viss mängd vatten och specificerade aggregat såsom grus eller sand. Dessutom kommer tillsatser också att finnas för att ge den färdiga split-ansikte block med vissa egenskaper, såsom avvärja vatten eller fördröjer erosion på grund av exponering för solen och andra naturliga element. När kombinationen av ingredienser blandas, är de block gjutna till önskad storlek och form och sedan komprimeras något att göra materialet så täta som möjligt. I detta skede är det split-ansikte block tillåtas härda.

Efter uppdelningen ansikte block botas, är blocket klyvs på längden eller tvären, beroende på utformningen föredras för uppgiften. Detta ger en textur som är grov och ganska likt en delvis vittrade sten. De aggregat, speciellt något som infördes som ett sätt att lägga färg och konsistens, bidra till att uppnå utseendet på block och även ge den färdiga produkten med något inslag av färg som lagts på aggregaten med hjälp av vätskor.

Eftersom det är så lätt att följa produktionen av en split-ansikte blockera den typ av byggprojekt, blocken finns i ett stort antal färger, texturer och former. Många samhällen innehålla produktionsanläggningar som kan göra blocken med hjälp av medel inhemska på platsen. Det innebär att block inte behöver läggas fram på någon avlägsen plats och transporteras till en byggplats.

Den användning av split-ansikte block tenderar att vara mer på området för kommersiella och institutionella byggprojekt. Dessa kan innefatta fasader, väggar blockerar omgivande egendom, eller till och med väggar. Det finns exempel på split-ansikte block som används för att skapa kommunala byggnader, kontorsbyggnader och även kyrkor. Ofta är blocken behandlas för att fördröja erosion på grund av exponering för vatten eller regn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.