Vad är en Skid Steer Loader?

En skid steer loader, eller skid lastare, är en relativt liten maskin som drivs av en motor. Många olika bilagor kan användas i denna maskin för att göra vissa arbetsintensiva uppgifter enklare. Skid lastare används huvudsakligen för schaktning ändamål, även snöplogar kan även anslutas till dessa maskiner för att avlägsna stora drivor av snö, dels att vägar och trottoarer.

Ibland en minilastare lastmaskin bygger på ett antal spår. Men de flesta skid lastare fyrhjulsdrivna fordon som klarar att trycka och hala tunga föremål. I allmänhet en loader hjul fungerar oberoende av varandra, som hjälper fordonet att vända i olika riktningar i olika hastigheter.

Eftersom många industriella miljöer kräver maskiner som är exakt och smidig, en medar lastare är ofta det bästa verktyg. En skid steer loader är kapabel att göra en hårnål sväng, vilket innebär att dessa maskiner kan manövrera in och ut ur trånga områden. Metallen vapen som är anslutna till en lastare springa bredvid föraren kabinen. Medan dagens lastare bifogade föraren hytter, var detta inte alltid fallet.

Den första skid steer loader har tillverkats av Cyril och Louis Keller 1957. Denna prototyp hade inte en sluten hytt, och förare ofta skadas av mekaniska armar. Ursprungligen var det huvudsakliga syftet med den första lastaren att ta bort kyckling gödsel från kalkoner. Medan lastaren visade sig vara mycket mer effektiva på att bogseras bort gödsel än en spade var, visste Melroe Brothers i North Dakota att maskinen skulle kunna användas bättre.

Efter att ha köpt rättigheterna till den ursprungliga glidstyrda lastare från Keller Brothers tog skid lastare på ett nytt utseende. Genom att anställa Kellers att ta fram en ny modell var Melroes möjlighet att tillverka det M-200 självgående lastare. Detta loader hade en bakre hjul hjul som får maskinen att vända ganska lätt, M-200 introducerades för allmänheten 1958. År 1960 var den bakre hjul hjul ersättas med en bakaxel, och M-400 skapades. Kort därefter blev denna maskin kallas "Melroe Bobcat. "

Idag är termen "Bobcat används ofta för att indikera en glidstyrda lastare av något slag. För närvarande finns det många olika styra lastare på marknaden, och nästan alla företag som tillverkar industrimaskiner har en annan version av detta verktyg. Även om den första glidstyrda lastare uppfanns för att ersätta spaden, styra lastare har många unika använder idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.