Vad är en Macerator pump?

Många båtar och fritidsfordon (RV's) är utrustade med Macerator pumpar som i huvudsak är kompakta, eldrivna eliminering av slöseri system. En Macerator pump mal fast toalettavfall i små partiklar för att lättare ansvarsfrihet antingen överbord när det gäller marina applikationer eller till spillvattentank på husbilar. Med sin minimal användning av rymden, Macerator pumpar är idealiska för den ofta små och trånga interiörer som är gemensamma för båtar, husbilar och även några mindre hus eller stugor. Med hjälp av vatten från färg, kombinerar en Macerator pump, eller helt enkelt Macerator, vattnet med sug, hacka och pumpningen av snabbt roterande impellrar att slipa och sedan laddas de effluvia. De fläkthjul är ofta gjorda av brons, eftersom det inte kommer att rosta och är robust och enklare att tillverka.

ordbokens definition av lakning gör eller blir mjukt genom stöpning i vätska. Därför kommer en Macerator pump kombinera detta stöpning med slipning eller kapning process för att avsevärt minska fast avfall till partiklar små och mjuka nog för bekväm och sanitära ansvarsfrihet. Avfall suga och genom slipning impellrar från de större linjerna eller slangar, vanligen 1. 5 inches (38mm) eller 2 inches (51mm), som behövs för att medge passage av fast avfall. Den resulterande ångan sedan skjuts till 1 tum (25mm) linjer och tvingas från pumpen i rätt kärl. Installera en Macerator på ingångssidan på en toalett innebär att pumpen kräver mindre vatten, en viktig faktor RV konfigurationer, särskilt de med en enda liten tank.

Macerator pumpar bör inte förväxlas med typ I och Typ II Marine Sanitation Devices (MSD) som utnyttjar elektrolytisk sanering (Typ I) och en kemisk reaktion (typ II) för att eliminera eller sanera avfall. Alla sådana system och utrustning kan bli föremål för en mängd olika regler.

Eftersom en Macerator pumpen används i första hand där 120V elektrisk ström inte är tillgänglig, är det oftast drivs av 12V likström från en bil batteri. En Macerator pump är ganska lätt att installera och byta med den genomsnittliga användaren. Enkla verktyg som en tång, skruvmejsel, fräsar tråd och strippor kommer att göra jobbet.

Inlet linjer, de som foder fast avfall i Macerator pump skall vara stelt rör som PVC eller tråd förstärkas, flexibla slangar. Dessa linjer måste kunna stå emot sug av Macerator pumpen utan veck eller kollapsa. Outlet linjer, eftersom de hanterar urlakade, forcerad sitt avfall, behöver inte nödvändigtvis vara stela eller förstärkas. Allt avloppsvatten till och från Macerator pumpar samt tillbehör och anslutningar bör kontrolleras ofta för läckage och slitage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.