Vad är en Glasfiber Ladder?

Sedan mitten av 20th Century har tillverkning av glasfiber stegar blivit vardagsmat. Från det enkla två och tre steg kök stegar som indragbara modeller som är idealiska för yttre hus målning är glasfiber stege vara ett populärt val som är lätta, hållbara och lätta att förvara. Här är lite information om historien bakom glasfiber, skapandet av den första glasfiber stege och några av de olika typer av glasfiber stegar på marknaden idag.

Även om det hade varit experiment med användning av glasfibrer för ett antal år, var det inte förrän det sena 19th century att fibrer av glas framgångsrikt kombinerat med silke fibrer för att göra en varaktig trasa. Denna innovation öppnade dörren för att försöka utnyttja glasfibrer i skapandet av ett antal hem varor.

I 1938, Russell Spel Slayter av Owens-Corning fulländade en glasfiber och plast blandning för användning vid tillverkning isolering. Processen var varumärken som glasfiberrören ™, och med tillägg av en andra "s" på slutet blev det generiska namnet för alla dessa glasfiber och syntetiska kombinationer fiber. Genom att införliva glasfibrer i blandning av hård plast, var konceptet glasfiber för att bygga stegar i alla storlekar föds.

Emerson professionella verktyg var en av de första företagen att anställa glasfiber material till byggandet av stegar. Från och med skapandet av en aluminium och glasfiber hybrid stege och sedan går vidare till utformningen av ett kök steg stege som bestod av glasfiber komponenter och robust järn hårdvara, ledde Emerson hur popularisera de olika typerna av glasfiber stegen.

huvudinriktningen på hemmamarknaden reklam var punktbelysning den lätta konstruktionen av de två och tre trappstegar som ideal för hemmafru. Handy för att nå den övre hyllorna i garderober och skåp var glasfiber stege inte svårt att komma ut ur garderoben, ställa upp, och sedan stoppa undan efter användning. Detta i motsats till tyngre metall och trä stegar, som ofta skrymmande och säkerligen var tyngre.

Allteftersom tiden gick, förbättringar i utformningen av glasfiber komponenter som gjorde det möjligt för stegar för att hantera en tyngre last. Detta innebar den lätta glasfiber stege kunde flytta från insidan till utsidan. Villaägare kan nu använda en glasfiber stege för ett antal projekt runt huset, som måleri, tvätta fönstren på andra våningen, och rengöring blad ur avlopp.

Kostnad också var och är en fördel av glasfiber stegen. Glasfiber är lätt att skapa och komponenterna i stegar faktiskt kan byggas med hjälp av formar, som snabbar upp tillverkningsprocessen. Resultatet är en kvalitetsprodukt som är kostnadseffektivt i jämförelse med många typer av stegar och fungerar lika bra för ett antal uppgifter hushållsunderhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.