Vad är en Gas Compressor?

En gas kompressor minskar gasvolymen som mekaniskt öka trycket omger den. Denna process ökar samtidigt temperaturen på gasen. Gaskompressorer används i en mängd olika bostäder, industri och kommersiell verksamhet på daglig basis. Dessa inkluderar rörliga naturgas genom ledningar till hem och företag, transportera värme i kylsystem, komprimera insugsluften i gasturbiner, och levererar tryckluft för fordonstrafik tryckluftsbromsar. Gaskompressorer används också för att lagra små mängder av renad gas, att utöva påtryckningar hytter på flygplan, och att säkert lagra luft på ubåtar.

Utifrån sina olika användningar i olika miljöer, gaskompressorer finns i olika utformningar. Sju av de vanligaste design är centrifugal, diagonal eller blandad flöde, axial-flow, återgående, roterande skruv, bläddra, och mellangärde. Andra gas kompressor designer är tillgängliga för mer specialiserade tillämpningar.

Radialfläkt gaskompressorer används främst för kontinuerlig servicenivå som de oljeraffinaderier, kemiska fabriker och naturgasbehandling. De är också vanligt förekommande i skidorter att göra konstsnö. En diagonal eller blandad flöde gas kompressor liknar centrifugal typ, men med en mindre diameter diffusor. Axial-flöde mönster komprimera allt gasflödet med roterande blad som liknar en fläkt, och är vanligast i medelstora till stora gasturbiner.

Ett återgående gas kompressor drivs av kolvar drivs av en vevaxel. De används främst inom fordonsindustrin och används sporadiskt. När som vanligen används för stora industriella tillämpningar, är de snabbt ersätts av mindre, tystare, mer kostnadseffektiv kompressorer.

för kommersiella och industriella applikationer som kräver kontinuerlig drift, skruvkompressorer gas är ett vanligt val. Power luft verktyg som används på väg besättningar använder skruvkompressorer. Dessa kompressorer är också populär för superchargers bilmotor eftersom de lätt kan kalibreras för att matcha induktion kapacitet kolvmotorer.

Även känd som en bläddrar pump eller bläddra vakuumpump är scrollkompressorer vanligen används för att komprimera både vätskor och gaser. De utnyttjar två sammanflätade spiral blad. Scrollkompressorer är ofta att föredra för tyst drift och hög tillförlitlighet.

Membran gaskompressorer, även kallat membran kompressorer, är varianter av de vanligaste kolvkompressorer. Istället för att använda ett intag faktor för komprimering, använder diafragman gas kompressorn en flexibel membran eller membran. Dessa typer av gas kompressorer är i allmänt bruk operationer som använder väte och komprimerad naturgas (CNG).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.