Vad är en Carbide End Mill?

En karbid slutet kvarn är en typ av industriellt verktyg som används för att skära och forma metaller och andra fasta material. Även utseendet är detsamma som en borr, ett slut kvarn kan skära i alla längsgående riktning samt axialt som en borr. Pinnfräsar är ofta tillverkade av hårdmetall, även kallad volframkarbid. Carbide är ett mycket segt och tungt material som kan skära metall utan att bryta eller repas.

karbid slutet Bruket är en av flera typer av fräsverktyg som används ofta. Pinnfräsar skiljer sig från andra typer eftersom de har skärande tänder i ena änden och på sidorna. Pinnfräsar har också en eller flera "flöjter" som betyder djup spiralformade spår att springa upp och ner saxen.

Den spiralformade form flöjter ger två fördelar. Först, eftersom tänderna skär genom materialet är marker dras bort från skärytan av rotationen av flöjter. För det andra minskar helix form vibrationer och ger en mer polerad än om hela skär tand påverkat materialet på en gång.

Beroende på det material som är slipat och hur fräsning är att göra, det finns många typer av hårdmetall fräsverktyg, med olika former och geometrier. Till exempel om det material som ska sågas är en hård metall som rostfritt stål, grunda flöjter och ett torg framkant blir optimal. Med en mjukare metall som aluminium, kommer djupare flöjter med vassa eggar vara fördelaktigt.

Snabbstål var den traditionella råmaterial för pinnfräsar, men de flesta är nu tillverkade av volframkarbid. Det är ett mycket hårt material som är extremt slitstark och ger en hårdmetall slut kvarn en längre livslängd än en stål en. Några av de mer imponerande egenskaper karbid ta med sin höga smältpunkt, vid 5. 200 grader Fahrenheit (2870 grader C). Den mäter också om 8,5 till 9,0 av 10 på Mohs sele. Som jämförelse härdat stål åtgärder bara sju till åtta.

På grund av den precision som krävs för att tillverka en hårdmetall fräsverktyg i regel kommer att göras av datoriserade maskiner. Inne i maskinen, kvarnarna mals genom nötande hjul som är monterade på spindlar. Hjulen är gjorda med industri diamant, en av de få material på jorden som är hårdare än hårdmetall. Temperaturen i dessa slipmaskiner hålls på avstånd med högt tryck smörjmedel, som innehåller oljor, olja-vatten emulsioner och ibland rent vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.