Vad är en Air Return Duct?

En kanal luft returnera är en integrerad del av en uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC). Generellt HVAC system är en varmluft process som blåser antingen värme eller luftkonditionering genom kanalsystemet i ett hem eller företag. En luft retur kanal vanligtvis ligger antingen i en hall eller i taket, och dess syfte är att släppa ut luft ur ett rum och återvinna det genom systemet för att ytterligare villkor genom kylning eller uppvärmning.

mest centrala luft och värme har en kondensor som är utomhus och en spole som är belägen inomhus som låter en enhet till både värme och kyla en byggnad. På sommaren tar bort luften tillbaka trumman varm luft från insidan och transporterar det till utsidan via kanalsystemet skall konditioneras. Kanalsystemet är ett slutet system som vanligtvis ligger på vinden för strukturer med kakor eller under golv på strukturer som tas upp från marken. Syftet med ett kanalsystem är att ge luft ett medium genom vilket det kan ske för att nå utomhus komponenter, genomgå konditionering processen och gå tillbaka till byggnaden. Väl tillbaka i byggnaden, vanligen luften fördelas av en fläkt med hjälp av register i rummen.

VVS-system använder vanligtvis ett kylmedium för att kyla luften genom att värmen utanför till kondensatorn. Kompressorn i utanför enheten komprimerar köldmediet till ett högt tryck gas. När gasen färdas genom spolen utomhus, förlorar den värme och förvandlas till en vätska. Den träder sedan förångaren spolen och expanderar till en låg temperatur gas för att absorbera värme som kommer in i systemet från luften tillbaka kanalen. Denna process upprepas tills temperaturen som ställts in på termostaten är uppnådd.

Vikten av ett förseglat VVS kanalsystem kan hänföras till den temperatur som luften som har utvunnits genom luften tillbaka kanalen. Till exempel, för kylning varmare luften stiger mot taket och kallare luft är närmare golvet. Luften tillbaka kanalen ger cirkulation av kall luft som drar den svalare luften uppåt, passerar genom den varma luften som ligger närmare taket. Om det finns en läcka i kanalsystemet i någon del av systemet, kan det dra i obetingad luft, vilket tar längre tid och el för att effektivt skick. Detta orsakar oftast VVS-system för att köra längre tid och använder mer el för att uppnå önskad temperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.