Vad är elektriska vinschar?

Elektriska vinschar används oftast för att dra en bil, båt, kran, lastbil eller annan utrustning från ett problematiskt område. Om bilen går av vägen och ner i en ravin, till exempel lastbilar med elektriska vinschar som används för att koppla bilen och dra den tillbaka till vägen. Elektriska vinschar kan också användas för att bogserbåtar i säkerhet. Det har även förekommit sällsynta fall i vilka elektriska vinschar har bidragit spara stora djur från knepiga hål och gropar.

Elektriska vinschar finns i olika former och storlekar. Typiskt, elektriska vinschar innehålla en två-hastighet motor. En kabel är ansluten till en spole, som är knuten till motorn. En växelspaken varv spolen för att frigöra kabeln.

När kablarna av en elektrisk vinsch utvidgas till att omfatta fordon eller föremål i behov av bogsering, är växelspakar drivit i motsatt riktning på objektet. Detta gör att spolen till följd. När spolen vindar, är kablarna dras tillbaka i. Detta gör att objektet kan dras säkert till där det hör hemma.

Elektriska vinschar är vanligtvis kan hantera laster på 500 pounds (267 kg) till två ton. De kablar och motorerna till elektriska vinschar skapas specifikt för att hantera olika vikt belastning. Elektriska vinschar kan hantera större lastkapacitet är dyrare. De kan hantera 12. 000 pund (5. 448 kg) laster, exempelvis kostnader långt över 700 amerikanska dollar (USD). En typisk 9000-pound (4. 086 kg) vinsch kostar mellan 300 och 600 USD.

Standarden kabellängden på en elektrisk vinsch är 100 fot (30. 5 m). Elektriska vinschar även kommer som standard med en automatisk broms och en handhållen fjärrkontroll. De kan motorns prestanda på en tredjedel hästkrafter till över 50 hästkrafter. Elektriska vinschar kan lätt installeras till baksidan av en lastbil, båt eller fast underlag. När du köper elektriska vinschar, dock är det viktigt att forskning varje produkt och för att läsa konsumenten recensioner eftersom många modeller ge löften som de inte kan leverera.

Den största elektriska vinschen i världen är riggad för att en plattform i en bottenlevande bygga fartyg vid namn Balder, som kan hantera massor med 275 ton. Balder kan hålla 350 arbetstagare och används för att spara sjunka oilrigs, att bistå vid installation av vattnet olja linjer och installera oljeplattformar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.