Vad är bokbinderi band?

Även känd som bok reparation band, bokbinderi band är ett samlingsnamn för olika typer av en tejp används i olika typer av bindande projekt. Boka bindande tejp användas till handlingar binda papper tillsammans eller reparera hårt tillbaka böcker där locket har separerat från ryggen. Eftersom bandet utnyttjas för att binda eller reparation böcker av alla storlekar, bokbinderi band också kommer i en mängd olika storlekar och tjocklekar.

En av de vanligaste formerna av bokbinderi band kallas tyg tejp. Detta alternativ är bra att åter omslaget till en inbunden bok till ryggraden och ändå gör det lätt att öppna och stänga luckan. Denna typ av tejp ofta använts för att reparera sliter längs kanterna av omslagen på vinylskivor under tidigare år, och är fortfarande bra när ett billigt sätt att bindande presentationer eller broschyrer med en något tjockare täcka krävs. Tyg bandet också kommer i vinyl överdrag typer som kan lägga till lite färg och några extra skydd.

Linen band är faktiskt en viss typ av tyg tejp. Skillnaden är att denna form av bokbinderi band är oftast mer lämpligt när du utför en reparation på en bok som är av äldre årgång och måste bevaras. Ofta ingår linne tejp små perforeringar i själva bandet, gör det enkelt att lägga sig. Linne band kan komma med en självhäftande stöd eller köpas vanligt så att speciella lim som kan användas i den bindande processen.

papperstejp är en av de billigaste formerna av bokbinderi band. I allmänhet är detta alternativ bra när det finns ett behov av att bifoga ett bokomslag till en ryggrad eller liknande funktioner. Det är också ett bra alternativ för att säkra sidor slits ut ur kroppen och se till att sidan förblir i rätt läge i själva boken. Detta kan dock bandet inte vara det bästa alternativet när du försöker reparera en vintage bok.

genomskinlig tejp är ett tydligt band som kan användas för att reparera alla typer av material att läsa. Eftersom denna typ av bokbindning band är tydlig och flexibel, kan den användas för att sådana produkter som komiska böcker, tidskrifter och böcker pocketbok med stor lätthet. Detta band finns i ett antal bredder, vilket gör den idealisk för tillämpning av ett skyddande hölje till en liten bok eller dyrbara tidskrift.

Bokbindning band kan en välsignelse för läsare och samlare som vill förhindra ytterligare försämring av en värderad bok eller annat material att läsa. Olika former av bandet kan köpas vid utskrift utbud affärer, några hobby butiker, och många hantverksbutiker. Innan du köper en viss typ av bok bindande band, se till att den rekommenderas för den typ av reparation som du har i åtanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.