Vad är bakteriedödande lampa?

bakteriedödande lampa är en lampa som är avsedd att skada organismer som bakterier, virus och svampar så att de inte kan fortplanta sig. Exponering för ett bakteriedödande lampa gör ofta dessa organismer sterila eller kan döda dem, skapa en renare miljö. Dessa typer av lampor används i ett antal olika inställningar, från forskningsanläggningar till operationssalen. De är tillgängliga via leverantörer av medicinsk utrustning.

Bakteriedödande lampor finns i låga och medelhöga versioner tryck. I båda fallen producerar de ljus i UV-området av spektrumet. Detta ljus bryter ner DNA hos organismer det kommer i kontakt med som påverkar organismer och sterilisering dem. Vissa bakteriedödande lampor göra även ozon, som kan användas vid vattenrening eller i system där sterilisering behövs på områden där ljuset inte kan tränga igenom.

Bakteriedödande lampor kan användas i värme-och kylsystem för att hålla systemet fri av organismer som kan göra människor sjuka, och de kan också användas som en del av en infektion Control Protocol, och i anläggningar där potentiellt skadliga organismer är närvarande. Dessa lampor kan också användas som en del av en sterilisering förfarande. Geologer använder dem för att studera fluorescens i prover, som vissa mykologer.

Det finns några varningar att känna till när man använder en bakteriedödande lampa. Exponering för UV kan orsaka skador på hud och ögon, vilket gör det viktigt att skydda dessa lampor för att minimera exponeringen för människor i det område där lampan används. Utstationering säkerhetsåtgärder tecken kan också rådas så att människor är medvetna om faran.

Effekten av en bakteriedödande lampa som också bryter ned över tiden. Det är viktigt att hålla lampan ren genom att följa anvisningar från tillverkaren, och att byta glödlampan ungefär en gång per år, oavsett om den har brunnit ut. Vissa företag säljer monitorer som kan användas för att avgöra om en bakteriedödande lampan fortfarande fungerar felfritt. Bildskärmen kan kopplas till ett larm som varnar någon, när lampan behöver underhåll eller kontrolleras.

Använda ett bakteriedödande lampan inte är det enda sättet att kontrollera spridningen av smittan. Dessa lampor är mer effektiva när de kombineras med andra tekniker, såsom användning av filter i luft och vatten, torka ner ytor med desinfektionsmedel, och så vidare. Kombinera kontroll metoder ger flera försvarslinjer, vilket gör det svårare för mikroorganismer att få fotfäste där de inte ville ha.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.