Vad är Tre Phase Power?

Trefas makt är en metod för överföring av el med hjälp av tre trådar. Trefas kraftsystem kan ha en neutral kabel som tillåter systemet att använda en högre spänning och samtidigt tillåta lägre spänning fas apparater. I högspänning distributioner är det inte vanligt att ha en neutral tråd, eftersom lasten kan enkelt kopplas mellan faserna.

Trefas makt är en mycket effektiv form av elkraft distribution. Alla tre ledningar har lika aktuell och har ett ständigt balanserad makt belastning. Trefas ström i allmänhet inte makt inhemska hus, och när den gör en elcentral delar av lasten. De flesta inhemska laster använda enfas ström.

Ledare används i tre fas kraftsystemet är färgkodade. De flesta länder har sina egna färgkoder. Färgkoderna på kablarna varierar mycket. Det kan finnas en standard för varje anläggning, eller det kan finnas någon standard alls.

Tre flöde fas makten börjar i ett kraftverk. En elgenerator omvandlar mekanisk energi till växlande elektriska strömmar. Efter många omvandlingar i distributions-och överföringsnät, är kraften omvandlas till normala nätspänning. På denna punkt kan makten har redan delats upp i samma faser eller i tre faser. Med tre fas ström, är resultatet av transformatorn oftast star i samband med nätspänningen, 230 volt i Europa och 120 volt i Nordamerika.

Elektriska motorer är den vanligaste användningen av tre fas ström. En trefas asynkronmotor kombinerar hög effektivitet, en enkel design och ett högt startmoment. Trefas elmotorer används ofta i industrin för fläktar, blåsmaskiner, pumpar, kompressorer och många andra typer av motordriven utrustning. En tre fas ström motor är billigare än en fas motor med samma spänning och betyg.

Andra system som använder tre fas ström innehåller luftkonditioneringssystem, elpannor och stora system likriktare. De viktigaste skälen till att använda tre-systemet Phase Power är effektivitet och ekonomi. Medan de flesta tre fas motorer är ganska stora, det finns exempel på mycket små motorer, såsom datorfläktar. En inverter krets inuti fläkten omvandlar DC till en trefas växelström. Detta syftar till att minska buller, eftersom vridmomentet från ett tre fas motor är mycket jämn, och det ökar också tillförlitligheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.