Vad är Stränggjutning?

Stränggjutning är en metallbearbetning process där metallen är gjuten kontinuerligt, i stället för att kasta i diskreta formar. Denna process är mycket effektiva och kostnadseffektiva, vilket gör den populär för tillverkning av en mängd halvfärdiga metall former. När rösterna, kan metallen vidare bearbetade efter behov.

Gjutning i allmänhet är en process där het metall hälls i en form och får stelna. Metallen tar formen av mögel, och en gång kyls och släpps, kommer att hålla den formen. Gjutning process används för att göra fasta metalldelar, och likaså att göt och block för vidare bearbetning, med varje göt innehåller en exakt inställd metallegering som kan användas för olika syften.

I kontinuerlig gjutning är metall smälts i en ugn och hälldes i en tundish. Den häll sker genom keramiska rör, och tundish är täckt för att förhindra oxidation av metallen. Från tundish är det ut i en form. Som metall kyls och stelnar, vanligtvis stöd med vatten kylsystem som omger mögel, färdiga gjutna sticker ut från den bortre delen av mögel. Ficklampor kan användas för att skära metall av vid uppsättning längder på önskat sätt.

Kursen för gjutning kontrolleras noggrant så att när metallen flyttar sig från mögel, ersättning metall hälls i. I vertikala kontinuerlig gjutning, är den metall svävande över formar, medan horisontella gjutning, är ugnen bredvid mögel. Vissa vertikala gjutning uppställningar används böjda formar med metall rör sig genom kurvan medan det fortfarande är formbar och hamna i den raka delen som det kyls och härdar.

rigorös övervakning av varje steg i processen se till att sammansättningen av den ständigt gjutna förblir konsekvent och av hög kvalitet. Det bör vara jämn och stabil under hela när gjutningen operationen utförs korrekt.

rundor, plattor, balkar, och olika tvärsnitt kan skapas med stränggjutning. Stränggjutning av stål är förmodligen den mest populära användningen av denna gjutning teknik används för att göra allt från stålämnen som kommer att arbetat i en fabrik för I-balkar används i byggandet. Företag kan formulera specialitet legeringar på begäran, även om kraven från stränggjutning systemet innebär att en kund hade bättre plan på att beställa stora mängder av en specialitet legering för att göra verksamheten kostnadseffektivt för gjuteriet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.