Vad är Rockwool isolering?

Rockwool isolering hänvisar till en typ av isolering som är gjord av faktiska bergarter och mineraler. Det går också av namnen på stenull isolering, isolering av mineralull, eller slaggull isolering. Ett brett utbud av produkter kan göras från Rockwool, på grund av dess utmärkta förmåga att blockera ljud och värme. Rockwool isolering är vanligt i byggnader, industrianläggningar, och i bilar.

För att göra Rockwool isolering, mineraler och andra råvaror som värmts upp till 2910 ° F (ca 1600 ° C) i en ugn, genom vilken en luft eller ånga blåses. Mer avancerade produktionsmetoder är baserade på roterande smält sten i hög hastighet i en spinnrock, på sätt och vis liknar det sätt som sockervadd görs. Den färdiga produkten är en massa mycket fina sammanflätade fibrer, hopbundna med stärkelse. Olja är också läggas under produktionen att minska bildningen av damm.

De enskilda fibrerna i Rockwool isolering är bra ledare av värme på egen hand, men rullar och ark i denna isolering är mycket effektiva på att blockera värmeöverföring. De används ofta för att förhindra spridning av brand i byggnader, med tanke på deras extremt hög smältpunkt. I likhet med andra typer av isolering kan Rockwool spela en stor roll för att minska energiförbrukningen i bostäder och företag. Tillverkad av naturmaterial, är Rockwool isolering säker att tillverka och använda, när tillfredsställande riktlinjer följs. Årtionden av forskning har visat att det innebär lite eller ingen hälsorisk för människor, bland annat för luftvägs-och andra cancerformer.

Även om det inte är attraktiva för gnagare, kan Rockwool skapa problem på andra sätt, speciellt om det tillåts att bli våt. Rockwool isolering kan behålla en stor mängd vatten, även allvar kommer att göra det sakta rinna ut, så länge den har ett sätt att fly. Denna förmåga att hålla vatten, tillsammans med det faktum att den behåller en viss mängd luft hela tiden, har gjort Rockwool en populär odlingssubstrat i trädgårdsodling och hydroponics. Dessa egenskaper i Rockwool utrymme för ett gott rot tillväxt och näringsupptag. Det ger också en god mekanisk struktur för anläggningen, att hålla den starka och stabila.

I sitt naturliga tillstånd, har Rockwool ett relativt högt pH, som inte stöder av växters tillväxt. För att vara lämplig som ett medium för odling av växter, måste det behandlas för att sänka pH till en mer stabil och neutral värde som gör det möjligt för fabriken att frodas. Denna behandling innebär att doppa Rockwool i pH-justerade vatten under minst 24 timmar före användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.