Vad är Residential Towers?

Bostäder torn är extremt höga höga byggnader avsedda främst för att ge levande boende och ibland parkering för de boende. Dessa är ibland också kallas höghus, flerbostadshus enheter (MDU) eller höghus lägenhet. Till skillnad från många skyskrapor det huset kontor och andra verksamheter, bostäder torn ägnas åt bostäder, men de kan ha en butik eller två och några kontor. Att bygga bostäder torn är ett sätt att skapa mer bostadsyta, särskilt i urbana miljöer.

Några av de tidigaste exemplen på bostäder torn eller höghus byggdes i England och i USA. Att bygga några skyskrapor att åtgärda bostäder behov efter andra världskriget bombningar i England var ofta tänkt ett snabbt sätt att lösa bostadsproblemen. I USA var det första bostadshus Castle Village, öppnades i New York 1939. Några av de tidiga bostäder torn byggdes i USA blev väldigt populärt, och var väl underhållna. Andra var särskilt utformade för att hjälpa människor i behov av bostäder med låga hyror.

Många offentliga välfärden bostadsprojekt som byggdes blev stora brister, vilket resulterar i slumområden och en hög för våldsbrott och narkotika. Som svar på detta är USA nu i färd med att riva några av de värsta bostadshus, eftersom de är i ett sådant stadium av förruttnelse. Kommersiella bostäder torn har klarat sig mycket bättre eftersom de är utformade för att göra en vinst. Därför intresset för underhåll är högre.

Särskilt populära är nu de bostäder torn som lyxiga lägenheter och boende, vädjar till stadsborna med stora inkomster. Många äger faktiskt sitt residens i bostadshus, och delta på bostäder styrelser att hålla byggnaderna i utmärkt skick. På grund av höga månatliga underhåll och /eller avgifter husägare, som äger en bostad i ett bostadshus kan vara lika dyrt, om inte viktigare, än att äga en fristående hem.

I England, popularitet bostäder torn betydligt minskade när en del av Ronan Point höghus rasade i 1968, bara några veckor efter människor hade flyttat in i byggnaden. Kollapsen berodde på en gasexplosion, och tråkigt nog tog livet av fyra personer och skadade ytterligare 17. Med säkrare byggteknik är Storbritannien ser ett nytt intresse för att bygga nya bostäder torn, särskilt som det flyttar till adress bostadsbrist i stadsmiljö.

Det finns några imponerande höga bostadshus i världen . De två högsta finns i Australien, med Q1 tornet står 1058 meter (322. 48m) hög. Överraskande, USA: s högsta bostadshus, den Trump World Tower, gör bara nummer sju på topp tio listan. Föregående det är en annan torn i Australien, två torn i Dubai, och bostäder torn i Moskva och Seoul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.