Vad är Polyuretanskum?

Polyuretanskum hänvisar till ett antal olika typer av skum som består av polymerer gjorda av molekylkedjor binds samman av uretan länkar. Det kan vara flexibla eller rigida, men har en låg densitet. Flexibla polyuretanskum används oftast i sängar och klädsel, medan de mer rigida sort används för värmeisolering och i bil instrumentbrädor.

Flexibel polyuretan görs i block och sedan klippa till önskad form. Detta är det sätt på vilket möbler dynor är gjorda, till exempel. Vissa material kan ersätta denna tillämpning av polyuretanskum, såsom polyester fiber eller fjädrar stål. Däremot polyesterfiber inte återhämta nästan liksom skum gör efter kompression. Stålfjädrar återhämta sig bra, men kan bli högljudda när de blir utslitna. De kräver också någon form av dämpning mellan dem och användaren.

Förutom de flexibla och stela typer, semi-flexibla polyuretanskum också existerar, och det används flitigt i bil interiörer. Sittplatser, armstöd och nackskydd ofta görs från semi-flexibla mängd av detta material. I fråga om sätena, polyuretanskum bildas i en form, och sedan tas bort och klädd.

Hård polyuretanskum har många relevanta tillämpningar inom byggandet. Många udda och detaljerade former såsom skulpturer och kupolformade tak är mycket lättare att göra med skum än med trä. Vissa tillverkare säljer en specialitet fast skum som används för att ersätta trä i snidade skyltar och tredimensionella modeller topografi. Det används också som hem isolering, styva skrov båt, tennisracket grepp, och även surfbrädor.

Polyuretanskum kan även göras i en form som sprutar enkelt och sedan snabbt utvidgar sig när den torkar. Det kan skräddarsys för att ha många olika fysiska egenskaper beroende på den önskade användningen. I denna form kan användas som industriell isolering, och även som ett takmaterial som är vattentätt och långvarig. Det är ofta tillämpas på båtar, fartyg och flytdockor. I högre densitet former, har också använts för att öka hållfastheten av flygplan vingar.

Spray polyuretanskum är en av de mest mångsidiga byggnadsmaterial finns. Det är också miljövänlig eftersom den inte innehåller eller avger inga kemikalier som är skadliga för miljön eller på de allmänna luftkvaliteten. Trots detta måste man vid tillämpningen av skum, eftersom rök att den inte avger kan vara farlig om den inte ventileras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.