Vad är Polyuretan Resin?

polyuretaner är ett mycket flexibelt familj av polymerer. Polymerer är material som är resultatet av en sammankoppling av en kedja av enkla, repetitiva molekyler. Polyuretaner kan ses i många former och kan gå till många användningsområden beroende på hur deras egenskaper är manipulerade. Polyuretan harts, som är ett syntetiskt framställt klibbig substans, är en av dessa former.

Polyuretan harts är en industriell produkt. Den används i produktionen av många andra produkter, till exempel gummi och läkemedel. För att förstå polyuretan resin, är det bäst att ha en grundläggande förståelse för hur polyuretaner är gjorda.

En isocyanat är en blandning som består av kväve, kol och syre. Exponering av denna förening till en hydroxylgrupp, en förening som innehåller väte, kommer att producera en reaktion. Föreningen av dessa två föreningar utgör en uretan samband.

En diisocyanat är en förening som innehåller två isocyanater. Det är därför också reaktiv till väte. Diisocyanater är i huvudsak produceras för den roll de spelar för att göra polyuretan, som är en reaktion som innebär mer än en uretan koppling.

polyoler är i stort sett alkoholer som innehåller mer än en väteatom. Producera polyuretan resin innebär i allmänhet ger en reaktion mellan en polyol, såsom polyeter polyol, och en diisocyanat, t. ex. toluendiisocyanat. Värme och katalysatorer är också nödvändigt att slutföra processen. När värmen eller katalysatorer läggs till, polyuretan resin i allmänhet kommer att ta ett slutligt och oåterkalleligt form. Det betyder att det kan vara omöjligt att reformera dem, även om värmen till igen.

Polyuretan harts anses mångsidigt eftersom det kan användas för att framställa en rad artiklar, från bläck till plast. Detta är möjligt eftersom materialet kan manipuleras till mycket stor, vilket kan ändra egenskaper såsom hårdhet och elasticitet. I många fall är polyuretan harts produceras i flytande form och kan hällas i formar. När det används för detta ändamål, är materialet mycket lättpåverkad. Detta innebär att minsta detalj, till exempel en liten spricka, kan ses i den färdiga produkten.

Polyuretan harts har många fördelar. De får ofta kända för sin kemiska, olja och fett motstånd. De är oftast utmärkt att motstå nötning och är därför inte enkelt rivas. Detta kan förklara varför de ofta används för att framställa syntetiskt gummi. Dessutom kan de användas för att skapa starka lim.

Det finns också vissa nackdelar med att använda polyuretan material. Till exempel kan sådana poster påverkas negativt av direkt solljus. De har också i allmänhet inte håller sig väl när det utsätts för organiska lösningsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.