Vad är Neopren för?

Neopren är ett syntetiskt gummi som utvecklats på 1930-talet som har ett brett användningsområde tack vare sin hållbarhet, UV-resistens och flexibilitet. Tillverkarna utvecklar ständigt nya användningsområden för neopren, tillsammans med nya formuleringar av denna produkt som är utformade för att ge tillförlitliga prestanda. Kommersiella produkter finns i en rad olika vikter och stilar för att tillgodose olika behov. Många människor interagerar med neopren och objekt med neopren komponenter på en regelbunden basis.

En av de vanligaste formaten för syntetiskt gummi är skum ark som kan konfigureras för att utföra en rad olika funktioner. Våtdräkter, torrdräkter, vadare och annan utrustning för arbete i vatten är vanligen tillverkade av neopren, liksom ärmar för isolering av dryckesförpackningar, tillsammans med skor och handskar. Neopren folier kan också skäras ned för att användas i skor för extra stoppning och för musmattor och andra typer av stoppning.

Athletic stöder och hängslen kan framställas av neopren, vilket förband och annan medicinsk utrustning. Den hårda material som motstår sträcker sig ut i formen, tillsammans med vatten, och det är kraftig nog att bäras under kraftig verksamhet eller för längre tid.

Skum produkter gör också en utmärkt isolator i elektriska kretsar, och det kan användas för gummilister och en packning i t. ex. bilar. Värme och kemisk resistens gör materialet ett bra val för tillämpningar som dessa. Tillverkare av flexibla slangar och rör avsedda att användas med kemikalier kan också använda neopren.

ärmar för att skydda elektroniken utan att vara skrymmande kan tillverkas av neopren. Bärbara datorer i synnerhet kan tjäna på att lagras i ett ärende som skyddar enheten från element och hårdhänt hantering utan att ta upp ett stort utrymme, hålla den bärbara datorn så portabla som möjligt för ägaren. Materialet används också för att isolera hårdmetall fall att ge en jämn, tät passning som kommer att hålla föremål på plats och minimera skador som kan orsakas av effekter och trängdes.

Människor som kommer fram en kreativ användning av detta material kan köpa plåt från sömnad leverans butiker och tillverkare. Speciella verktyg kan behövas för att sy materialet, särskilt om ett vattentätt önskas, och det är vanligt att använda en sealer längs kanterna av neoprenskum och leder, så att materialet blir mindre benägna att läcka, brytning eller dra isär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.