Vad är Natriumhydroxid?

Ibland kallat lut, är natriumhydroxid en kemisk förening med ett högt alkaliskt innehåll. Egenskaperna för den kemiska gör den idealisk för användning i en rad olika tillämpningar, inklusive tillverkning av rengöringsmedel, vattenrening, och tillverkning av pappersprodukter. På grund av den alkaliska innehållet är natriumhydroxid en stark hudirriterande, vilket gör det nödvändigt att hantera produkten med stor försiktighet vid kommersiell användning.

I sin rena form, tar natriumhydroxid i form av flingor eller pellets som är ett ljust vitt. I denna form, absorberar de kemiska lätt koldioxid från luften i utrymmet, vilket gör det nödvändigt att hus produkten i en behållare som är lufttät. Den omständigheten att natriumhydroxid är vattenlösligt bidrar till att göra den idealisk för användning i ett antal av flytande produkter.

Detta lut förening kan användas i många olika typer av produkter som används i hemmet och i tillverknings-och andra industriella miljöer. Runt huset finns det en god möjlighet att tvål används för bad, i diskmaskinen och att göra tvätt innehålla en viss mängd natriumhydroxid. Rengöringsmedel för mattor och kakel kan också ha några spår av den sammansatta också. Det faktiska beloppet som används i dessa typer av produkter är mycket liten, vilket gör det mycket osannolikt att kontakt med huden kommer att resultera i någon typ av irritation.

Den kemiska kan också användas i olika aspekter av matlagning. Producera företag kan använda ett rengöringsmedel som innehåller natriumhydroxid för att rengöra frukter och grönsaker före leverans dem till marknaden. Det är inte ovanligt att oliver som är nedsänkta i föreningen som ett sätt att mildra textur något. Majs som mals till gröpe är indränkt i det sammansatta innan kärnorna mals.

Det finns ett antal produkter som innehåller betydligt större mängder av natriumhydroxid. Färgborttagningsmedel är ett exempel. Den höga halten fungerar mycket bra att försvaga den befintliga pälsen av smärta och gör det möjligt att separera från trä eller metall yta med lätthet. Den kemiska också används för att rengöra stora kar och tankar i bryggerier, eftersom det kan lossna och ta på sig eventuella rester som håller fast vid insidor i behållarna. I många delar av världen, är den förening som blandas med vatten och som används för att lösa de slaktkroppar av djur efter alla användbara delar skördas för produktion av livsmedel för människor eller djur.

Användning av natriumhydroxid i många andra produkter är vanligt. Vissa hår produkter, såsom relaxers, innehålla små mängder. Tappa rengöringsmedel gör ofta använda substansen, eftersom man skall hjälpa lösa träskor relativt lätt. Den kemiska bidrar också till att bleka pappersmassa till en ren vit, vilket gör det viktigt att produktionen av många pappersprodukter.

Även om användningen av natriumhydroxid är utbredd, är det viktigt att komma ihåg att direkt kontakt med den rena kemiska kan vara mycket skadlig för huden. Människor som hanterar kemiska under tillverkningsprocessen eller med andra program ofta bär skyddskläder för att minimera risken för exponering. I händelse av att huden inte kommer i kontakt med föreningen, skölj området med varmt vatten i flera minuter rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.