Vad är Melamin Spånplatta?

Melamin spånskivor är konstruerad trä produkt som innehåller melamin, en kemisk förening som har ett antal användningsområden. Melamin finns inne nästan alla spånskivor produkter, och det används även som en vänd material för att göra faner och laminat. Hälsa oro melamin har gjort en del människor nervösa produkter som innehåller denna kemikalie, men i fallet med melamin spånskiva, är det allmänt betraktas som säkra eftersom det är inbäddat i materialet, att begränsa exponeringen.

spånplattor, även känd som spånskiva, är tillverkad av en mängd olika material skrot trä inklusive sågspån och papper. Dessa material limmas samman med melaminharts, en blandning av melamin och formaldehyd som hjälper spånplattor hålla sin form. Den färdiga produkten är mycket tät och extremt stark, och kan faktiskt vara bättre än faktiska trä i vissa tillämpningar såsom golv, där hög hållfasthet önskas. Det används också i produkter som möbler, för att öka stabilitet och lägre kostnader.

Melamin används också som en vänd material. Melamin spånskivor ingår ett lager laminat över spånskivan som syftar till att förbättra utseendet på och resultatet. Eftersom melamin spånskiva är ofta dold mening inför är inte alltid helt nödvändigt, men det kan användas i miljöer där det kan vara synliga eller som står inför ger egenskaper som vatten motstånd som kan vara önskvärt för vissa typer av byggande.

Melamin ger några brandhämmande egenskaper på material som det används på, vilket gör den lämplig i byggmaterial. Den lägger även styrka, och kan bidra motstå bakterie eller svamp kolonisering. Alla dessa egenskaper gör melamin ett användbart byggnadsmaterial, även om det också kan vara giftiga i vissa inställningar. Den berör i huvudsak med melamin spånskiva är att styrelsen kan skadas, vilket leder människor att inandas eller förtära melamin partiklar som kan orsaka hälsoproblem. Formaldehyd som används i plast kan också orsaka hälsoproblem på grund av offgassing.

Material säkerhet är ett stort problem i många länder. Många länder har lagar som dikterar vilka material som kan användas i produkter som melamin spånskiva, om produkterna kan användas och hur dessa produkter kan användas. Tillverkade träprodukter regelbundet testas för att bekräfta att deras toxiska komponenter inom toleranser och bör inte utgöra ett hot mot människors hälsa. Undersökningarna fortsätter av de faror som produkter som innehåller melamin, dock, och alla som arbetar med dessa produkter eller som kan exponeras för damm som innehåller melamin bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika inandning eller intag av kemiska eller sprida det till andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.