Vad är Kommersiella tak?

Kommersiella taktäckning är en byggnad som används för att skydda och täta toppen av kommersiella strukturer. Det omfattar strukturella utformningen och förhindrar regn och annan nederbörd kommer in i byggnaden. Kommersiella tak har i allmänhet en ganska flack sluttning, i motsats till bostäder tak, vilken vanligtvis är kraftigt lutande. Det finns en mängd olika material används för att skapa kommersiella taksystem, och har sina egna fördelar och nackdelar som bör beaktas.

Traditionellt har många kommersiella tak konstrueras med bältros, som är överlappande avsnitt av material som i rader för att förbättra avrinning. Bältros kan tillverkas av ett antal material som trä, skiffer, lera eller asfalt. Asfalt bältros är täckta med en bituminös beläggning och är en av de billigaste och mest effektiva singel alternativ, även om de kräver mycket underhåll, och inte lika länge som andra material.

Bältros gjorda av lera eller keramiska plattor är populära i områden med ett varmare klimat, eftersom dessa material bidrar till att avvärja solljus och hålla byggnaden sval. De är ganska dyra, men vanligtvis pågå i många år och erbjuder en distinkt stil. Trä bältros tillverkad av cederträ och tall används främst för deras utseende, och är vanligtvis dyrare och omfattas av mögel och insektsangrepp. Slate bältros är gjorda av tunna skikt av rock, och är en av de mest kostsamma klappersten material. De är mycket starka och hållbara, och kan vara långt över 100 år vid installationen.

För en mer tillförlitlig och ekonomiskt val för kommersiella taksystem, anser metall tak. Metal tak är mycket lätt, så enkelt och kostnadseffektivt stödstrukturer som ska användas. Det är också känt för sin flexibilitet, och kan krökt eller böjd som behövs konstigt formad strukturer. Detta material är snabb och enkel att installera, och kan pågå upp till 50 år. Den är tillverkad av stål, aluminium, koppar, eller metallegeringar, samt hjälper till att hålla byggnaden åkande cool genom att reflektera solljus och värme.

En av de mest effektiva former av kommersiella taktäckning är membranet takläggning system. Dessa tak är gjorda av duk av gummi eller polyvinylklorid (PVC) som är bundna i sömmarna. Installatörer använder en värme svetsare att bilda dessa obligationer, vilket i praktiken skapar ett enda ark material som är ogenomträngligt för läckor. Denna typ av taktäckning är otroligt lätt och hållbar, och ofta reflekterar solljuset på grund av sin ljusa yta. Även om det är en relativt ny produkt är det bland det mest prisvärda typer av kommersiella tak, och har snabbt blivit en av de mest populära produkterna på branschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.