Vad är Historisk Restoration?

Historisk restaurering är en process där ett objekt eller struktur återställs med tanke på dess historiska karaktär, snarare än enbart med målet att återställa funktionaliteten. Restaurering kan utföras på bostäder, trädgårdar, fordon och ett stort antal andra objekt. Detta förfarande är ofta av en specialitet entreprenör som har fått särskild utbildning i historiska restaurering, och det kan bli mycket kostsamma.

Det finns ett antal skäl för att utföra en historisk restaurering. I ett klassiskt exempel, har ett objekt eller en struktur som lidit av brist på underhåll för en längre tid, och målet är återställande forna glans. Till exempel kan ett viktorianskt hem som har rätt att VITTRA behandlas till en restaurering.

Renoveringar utförs även när ett objekt eller struktur radikalt har ändrats, med målet att återvända objektet till dess ursprungliga tillstånd. I exemplet med en viktoriansk hem ovan, en historisk restaurering kan utföras på ett hem som hackade upp i lägenheter med minskade tak och andra större ändringar som har äventyrat karaktär för hemmet, såsom omfattar TRÄPANEL med drywall, installera mattor på trägolv, och så vidare.

Entreprenörer som utför historiska rekonstruktioner kan fungera i ett antal olika sätt. Vissa är stolta över att använda metoder som utnyttjades under den tid då objektet skapades, hålla en historisk återställande så sant som möjligt till den ursprungliga. Entreprenören får tillverka replikationer och ersättning för svårt skadade eller förstörda delar med ursprungliga tekniker om de inte kan hitta ersättningar som gjorts under den aktuella perioden, och den använder även periodens lämplig färg, klarade, och så vidare. Denna typ av restaurering kan vara ganska kostsamt, eftersom det innebär en hel del detalj arbete, forskning och arbete för hand.

Andra entreprenörer försöka behålla karaktären av objektet, men kan använda moderna metoder för att åstadkomma sina mål. Denna typ av restaurering är billigare, och tenderar att ta mindre tid. Det kan också vara oerhört bra, och skapar en exakt utseende och känsla som många är nöjda med. Dock kan vissa verksamheter förbjuda strukturer från att listas som historiska landmärken, eller kan störa godkännandet av äktheten av ett objekt genom ett museum.

Processen för historiska restaurering kan vara djupt underhållande. Specialister ofta mycket gillar att göra bakgrunden forskning innan de börjar arbeta för att lära sig mer om den period under vilken objektet eller strukturen gjordes, och de tekniker som används av hantverkare på den tiden. Spåra källor för allt från lämplig tillverkade mekaniska delar för en bil att lådan drar räddas från andra bostäder byggs under perioden kan också vara ett roligt projekt. En sammanställning av de restaurering och titta på omvandling av föremålet eller struktur är också en fascinerande process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.