Vad är Formaldehyd Resin?

Formaldehyd harts är en syntetisk harts produkt, som görs med formaldehyd som bas ingrediens. Denna produkt används i en mängd olika miljöer och branscher, och är en av de äldsta syntetiska hartser runt. Tillverkarna är ofta att utveckla nya produkter formaldehyd harts och funderar på nya användningsområden för existerande produkter för att göra dem mer användbara. Konsumenterna oftast möter formaldehyd harts i samband med förpackade produkter som innehåller den, till exempel MDF, en trä som vanligen används vid byggnation.

Fenoler, melamin, karbamid, och anilin kan alla användas för att göra formaldehyd harts för olika tillämpningar. De kemikalier reagerade med varandra för att skapa harts, som kan ha olika egenskaper, beroende på de ingredienser som använts. Vissa plaster är utformade för att vara känslig för värme, med hetta som krävs för att aktivera hartset, medan andra reagerar med kemikalier. Formaldehyd harts kan vara klart eller färgat, extremt stark och hård, vattentät och så vidare när härdningsprocessen är över och harts har satt.

Ett vanligt användningsområde för formaldehyd harts är i färger och lacker. Denna produkt används också i bearbetade träprodukter som bindemedel för komponent material, tillsammans med en sealer och beläggning. Formaldehyd harts används som lim inom läderindustrin, som förekommer i skor, handväskor, och så vidare, och det är också används för att göra gjutna föremål, isolering, glasfiber, gödselmedel och en lång rad andra produkter. Denna produkt har blivit vanligare i många branscher, eftersom den är stark, rimligt kostnadseffektiv, resistent mot mikrober, och mycket mångsidig.

Det finns några hälsorisker om formaldehyd harts. Det off-gaser nivåer av formaldehyd som kan bli farlig under härdningsprocessen och över produkternas livscykel. Oron för formaldehyd har lett företagen att ändra utformningen av vissa produkter, särskilt de som används i hemmet byggsektorn, där formaldehyd kan bli överallt. I ett kök, till exempel, skåp, golv och diskbänkar kan alla göras med formaldehyd harts, medan formaldehyd kan också finnas i isolering som används inuti väggar och i kylen.

En del människor är mycket känsliga för formaldehyd och kan drabbas av symptom som hud-utbrott och andningsproblem, om de utsätts för höga formaldehyd nivåer. Dessa personer kan söka formaldehyd-fria produkter. Dessa produkter tenderar att vara dyrare, erkänns den extra svårt att formulera sådana varor utan användning av formaldehyd. Det kan också vara svårt att undvika formaldehyd i inställningarna borta från hemmet, t. ex. på arbetsplatsen och bostäder av vänner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.