Vad är Flat Pack Möbler?

Flat pack möbler är möbler som tillverkas i platt delar och konstruerade för att snabbt och enkelt monteras. Det kallas också ibland färdiga att montera möbler eller knock-down-möbler. Den främsta fördelen med platta paket möbler är att eftersom det är förpackat platt, är det mycket lite plats, vilket sparar stora mängder pengar för tillverkaren genom att minska kostnad för transport och lagring. Konsumenterna i sin tur dra nytta av detta eftersom bolaget kan passera de besparingar ner med billigare priser.

Ett svenskt möbeldesigner heter Gillis Lundgren krediteras med uppfinningen av platta paket möbler. Enligt hans arbetsgivare, svenska möbeljätten IKEA, Lundgren var att hämta hem ett bord en dag och han tog av benen på så att den skulle passa i hans bil, sätter tillbaka dem hemma. Han insåg att det skulle kunna vara lämpligt att sälja möbler i en packad platt form, och han tog idén till sin arbetsgivare, som sprang med den, som producerar de tidigaste platt förpackade möbler i 1950-talet. När IKEA sätter ribban, andra företag möbler följde efter, vilket gör platta paket möbler en allestädes närvarande erbjudande på marknaden.

Designers av platta paket möbler typiskt skapa inredning som är mycket lätt massa att producera. De flesta företag även förborra hålen och göra andra förberedelser så att konsumenterna kan lägga ett pussel av möblerna tillsammans med minimalt arbete. Möblerna levereras med all den materiel och de verktyg som krävs för att montera den, tillsammans med montering riktningar. Församlingen riktningar för platta paket möbler är ganska ökänd i vissa kretsar eftersom de vanligtvis innehåller vaga illustrationer och dåligt formulerade meningar, tvingar konsumenterna att fundera ut montering av möbler på egen hand.

Kvaliteten på platta paket möbler kan variera kraftigt. Vissa företag använder högkvalitativa material, skapar möbler som är tänkt att hålla och vara attraktiv. Andra använder billigare material, catering till en efterfrågan på billiga möbler som kan vara användbar utan att titta nice. Användningen av fanér, spånskivor och plast beslag är vanligt i billigare möbler, medan mer avancerade platta paket möbler använder högre kvalitet skogen och kan även vara utformade för att vara miljövänliga.

Beroende på byggteknik används, platta paket möbler kan eller inte kan bryta ner lätt när det har samlats. I vissa fall är det möbler som skall tas isär igen i händelse av en röra, medan det i andra fall är mer fasta anslutningar används för att säkerställa att möblerna inte går sönder, och dessa anslutningar gör det omöjligt att ta möbler isär igen. Vid köp av platta paket möbler, kanske du vill överväga detta, särskilt om du är en frekvent initiativtagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.