Vad är Etanol konvertering?

Etanol konvertering är en process som används för att modifiera en bil så att den kan köras på etanolbränslet eller så att den kan fungera på ett flex-fuel system som tillgodoser både vanliga bensin och etanol bränsle. Många bilar kan köras på bensin som har blandats med en liten mängd etanol, men höga koncentrationer av etanol eller ren etanol bränsle kräver vissa ändringar för att fordonet ska kunna köras. Vissa biltillverkare göra etanol modeller, men i de flesta fall är det nödvändigt att ändra en bil så att den kan köras på etanol.

En del företag erbjuder tjänster etanol konvertering till kunder som vill ha en bil som kan köras på etanol, men saknar mekanisk kunskap för att göra konverteringen själva. Dessa typer av omvandlingar kan erbjudas av mekaniker som är specialiserade på bränsle system och kan modifiera bilar köras på andra alternativa bränslen också. Människor kan också göra sin egen etanol konvertering, med hjälp av ett kit eller montering av komponenter de behöver och utföra de ändringar i sina egna butiker.

Etanol är en form av alkohol som är känd för förbränning mycket effektivt sätt, minska utsläppen och generera mer kraft. Det kan tillverkas av en mängd olika växter, och det används för en rad ändamål. När det används som biobränsle och etanol kan användas som ren form, men oftare är det som används i gasblandningar. En etanol blandning är vanligtvis kallas E n , med n är den maximala mängd etanol i bränslet. E85, till exempel, är upp till 85% etanol.

Många bensinmotorer kan hantera en liten mängd etanol när det blandas i bensin. Högre koncentrationer kan dock inte fungera i en vanlig motor utan några justeringar. Under en etanol konvertering är bränsleledningar och bränslepumpar ersättas, och justeringar kan göras motor timing, förgasaren om fordonet har en, och tändsystemet. I en flexifuel-bil, kan bilen köras på gas eller etanol, vilket ger föraren fler alternativ.

När en etanol konverteringen är klar kan man använda kommersiellt blandas blandningar etanol bränsle eller de kan göra sina egna. Gör din egen bränsle kan vara en komplicerad process som kräver viss försiktighet, men det kan bli billigare än att köpa bränsle från ett raffinaderi eller distributör. Gemenskapen workshops som visar principerna för att göra din egen bränsle finns i vissa områden, tillsammans med kit som kan användas för att komma igång med bränsle hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.