Vad är Belleville Springs?

Belleville fjädrar är en typ av skiva-formad bricka med en extremt hög draghållfasthet. Ursprungligen utvecklades i mitten av 19th Century av Julian Belleville, Belleville fjädrar används i en mängd olika miljöer där en tung bärande förmåga krävs. Många högpresterande bilar använder en typ av Belleville våren i sina stötdämpande system och Belleville fjädrar används även i tillverkningsutrustning samt elektronik.

Belleville fjädrar kan göras på en mängd olika storlekar, från mycket små brickor till mycket stora skivor. I formen påminner de en ytlig soppa skål med botten klippt ut, och de är i allmänhet gjorda av härdat stål och andra liknande metaller som kan stå upp till enorma påtryckningar. De flesta tillverkare pre-stress Belleville källorna före leverera dem till konsumenterna att se till att de inte kommer att misslyckas i praktiska tillämpningar.

På grund av sin konstruktion kan Belleville fjädrar omfattas av mycket tung last, och de kommer att fördela vikten jämnt runt omkretsen. Som ett resultat kan de användas för att hålla stora laster och att avståndet delar till maskiner från varandra. De är mycket användbar i områden som omfattas av termisk expansion eller kontraktion, vibrationer, höga bult laster och bult krypa, där bultar kan röra sig eller kila ut sig.

I det enklaste av ansökningar, får Belleville fjädrar placeras konvexa sidan ut mellan en bult och ytan de är kopplade till. Ibland är en liten bricka som används för att bidra till att ytterligare balansera belastningen, även om Belleville våren är vanligtvis tillräckligt starkt på egen hand. Om en bricka används, är det placeras under ytterdiameter våren. När bulten utsätts för stress, kommer Belleville våren hjälpa till att fördela den jämnt så att bulten inte kommer att flytta eller oavsiktligt utsläpp.

Det finns ett antal andra konfigurationer för Belleville fjädrar i praktisk användning, dock. Ibland är de installeras i ett parallellt stack, öka mängden av belastning som de kan acceptera. I andra fall kan fjädrar staplas i en rad, antingen i front-to-front eller back-to-back fjädrar, för att öka styrning. I en parallell serie, är de två system som kombineras för att öka bärande förmåga och deformation. I samtliga fall är Belleville fjädrar sägs ha nått sin maximala lastkapacitet när de har planat ut.

Belleville fjädrar används i en mängd olika kommersiella och konsument miljöer. I många fall där förmåga att klara en hög belastning på liten yta krävs Belleville fjädrar är ett bra val för att balansera att lasta säkert och jämnt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.