Vad är Återfyllnad för?

återfyllningen, eller återfyllning, är aggregat som tas bort från en byggplats som en del av byggprocessen. Snarare än att bara vara forslas bort och kasseras, återfyllning ofta utnyttjas för något ändamål som inte bara är praktisk utan också miljövänligt. Återfyllningen kan användas i uppgifter som att skydda stiftelser, landskapsplanering, eller fylla i tomrum som skulle försvaga underjordiska strukturer.

Kanske en av de vanligaste användningsområdena för återfyllning är att ge ett visst skydd längs foten av en grundmur. Efter utgrävning för en byggnad är klar grunden sätts på plats. För att ge stiftelsen väggen med mer stöd, är utgrävd smuts ordentligt packad runt perimetern för stiftelsen. Detta hjälper effektivt till att minimera skiftande och därmed skapa en stabilare omgivning för den struktur som är uppfört på grunden.

En andra ansökan om återfyllning finns med gruvdrift. När olika typer av malmer tas bort från marken, finns det ett tomrum där den skördade venerna gång bodde. För att bevara integriteten i gruvan och gör det möjligt att fortsätta expandera den underjordiska gruvdriften är återfyllnad används för att fylla dessa tomrum. Detta minimerar risken för en eller flera avdelningar i gruvan från att kollapsa som gruv-förfarandet fortsätter.

Återfyllnad kan också vara till god användning när landskapsskötsel runt ett hem, en ny kommersiell byggnad, eller till och med när du ändrar låg på marken för att förbereda en ny sträcka av en väg eller motorväg. Med det här programmet är återfyllningen förs in från en annan plats och användas för att fylla i eller bygga upp delar av terrängen. Den sammanlagda gör det möjligt att även markytan så att området runt ett nybyggt hem kan vara anlagd med träd och olika typer av flora och fauna.

Samtidigt kan återfyllningen skall dras in på en relativt platt och användas för att bygga upp lutningar som är nödvändiga för uppförandet av överfarter som är vanliga på många vägar system. Genom att packa återfyllning tätt, den upphöjda bandelar enkelt kan anpassas till byggandet av en sammanbindande brygga som gör en överfart som skall uppföras under en Halvera väg eller gata, vilket i praktiken gör det möjligt för trafikflödet att gå på ett mer effektivt sätt.

återfyllningen används också för att omge rör som är begravda under ytan. Med denna ansökan, fylla skyddar röret från skador, en funktion som är särskilt viktigt när röret bär elledningar eller naturgas. Den naturliga buffert på jorden bidrar till att absorbera vibrationer från ytan som annars skulle försvaga rören över tiden, vilket leder till avbrott i allmännyttiga tjänster eller skapa hälsorisker för alla som bor i området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.