Hur kan jag Slutför Glasfiber?

försöker få en högglansig finish på en glasfiber produkt kan verka som ett hårt jobb. Egentligen avslutande glasfiber är en uppgift som kommer att ta en hel del ansträngningar, men de åtgärder som krävs för att avsluta glasfiber är förhållandevis okomplicerade. Här är en förteckning över råvaror som kommer att ha nytta under en glasfiber avsluta projektet och några grundläggande instruktioner om hur man ska gå.

För att avsluta glasfiber, se till att du har gott om sandpapper till hands. Du behöver en rad olika gryn, börjar med en låg slippapper och gå upp till hög nivå grus wetsanding papper. Slipning glasfiber är ett måste innan du kan ens tänka på att tillämpa en finish till ytan. Utsidan av glasfiber måste vara helt slät, för att uppnå det utseende du vill ha. För bästa resultat ska du inte försöka sand med handen ensam. Dina fingrar kommer naturligtvis att tillämpa olika skikt av trycket vid slipning. Med hjälp av en sand block kommer att gälla även tryck och skapar en jämnare yta.

Därefter måste du fyllmedel kitt att ta hand om alla fördjupningar som du inte kan ta bort. Du kanske vill överväga att göra en preliminär slipning, sedan låg ett skikt av spackel kitt på ytan. Detta kommer att hjälpa till att fylla i alla fördjupningar medan du sand ner till en slät yta. Bara om det finns några små gropar eller dalar som inte är fylld med filler spackel har några plats kitt på sidan. Helt enkelt applicera en liten mängd med ett finger, sedan sand att spackla ned till nivån av glasfiber ytan.

nästa jobb i uppgift att avsluta glasfiber är att använda ett lager grundfärg. Det är en bra idé att använda en tjock polyester primer, ett som innehåller några epoxi i mixen. Detta kommer att säkerställa att primer fäster ordentligt till slipas glasfiber. Du kanske också vill överväga att blanda en liten mängd din färg päls i primer också. Lägga till färg gör det lättare att avsluta glasfiber med endast ett topplack i stället för två.

Slutligen, för att avsluta glasfiber, behöver du din sista lager färg. Med hjälp av en sprutpistol kommer att ge en mjukare päls än att använda sprutlackeringsfärger i burken. Du kommer också att ha mer kontroll över vinkel och distribution av färg, eftersom det går på glasfiber. Se till att du bor en lika avstånd från glasfiber som man sprejar på färg. Låt ett lager torka lite innan du börjar en andra lagret. Bli inte avskräckt om ett lager inte gör jobbet. Chansen finns att du behöver inte mer än två om sandning och påfyllning gjordes på rätt sätt.

Det sista steget i ett projekt att slutföra glasfiber är vad som kallas klarlack. Detta bör tillämpas mer än en dag efter avslutad målning. Se till att det inte finns damm eller skräp på din nymålade glasfiber innan de börjar tillämpa klarlack. Spraya på ett lager, och sedan låta den torka under en kort tid. Lägg till ytterligare minst en päls. Beroende på vilket märke av klarlack du använder, ska två lager är tillräckligt för att svepa slutföra projektet.

Med denna metod kan du avsluta glasfiber delar av alla slag, från gräsmatta och trädgårdsmöbler till bil fendrar. Det är en bra idé att avsluta glasfiber bitar med hjälp av spackel, primers och färg som är gjorda av samma tillverkare. På så sätt kan du vara säker på inte kommer att kemisk interaktion som kan skada ytskiktet internt. Kom ihåg att jobbet att avsluta glasfiber är en som kräver tålamod och en hel del tid, men resultaten kan vara väl värt ansträngningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.