Är rostfritt stål Magnetic?

När det gäller att klassificera rostfritt stål som har magnetiska egenskaper, det finns inte en göras så enkelt ja och nej svar. I stället skulle det rätta svaret vara att konstatera att det beror på. Här är lite information om rostfritt stål som kommer att bidra till att identifiera situationer där denna legering uppvisar magnetiska egenskaper, och när det inte.

Det är viktigt att förstå att rostfritt stål inte är ett rent magnetisk metall. I själva verket är rostfritt stål egentligen ett samlingsnamn för en stållegering som blandas med andra metaller för att ge det egenskaper som gör metallen sammansatta så önskvärt. Till exempel innehåller den typiska rostfria drygt tio procent av krom.

I själva verket är det förekomsten av krom som ger rostfritt stål med förmåga att avvärja permanenta fläckar och hålla sett fräsch och ren under lång tid. I krom skapar i huvudsak ett skyddande skikt på legering som förhindrar rost och gör metallen som är resistenta mot någon verklig skada. Några repor på ytan helt enkelt fyllas i av denna skyddande lager, vilket gör det möjligt att förhindra korrosion uppstå. Det är införandet av krom i mixen som vi kallar för rostfritt stål som gör det möjligt för legeringen att ställa ut magnetiska egenskaper.

Det är viktigt att notera att andra metaller kan införas i stål föreningen samt krom. En av dessa metaller är nickel. I huvudsak hjälper tillsats av nickel i rostfritt stål förening för att stärka skyddande egenskaper hos krom. Allmänt som en 300 serie i rostfritt stål som innehåller nickel är inte magnetisk alls. Orsaken är att förekomsten av nickel förändrar den fysiska strukturen i rostfritt stål och tar bort eller hämmar någon magnetiska egenskaper.

Däremot magnetiskt rostfritt stål finns. Den 400-serien, som innehåller stål och krom, men utan närvaro av nickel, faktiskt uppvisar magnetiska egenskaper. Även graden av magnetiska dragningskraft kan variera, är det inte ovanligt att föremål tillverkade med 400-serien i rostfritt stål för att ge tillräckligt med attraktion att interagera med magneter, och i vissa fall för att tillåta små metallföremål att följa den rostfria ytan. Däremot magnetiskt rostfritt stål i konsumentprodukter inte tenderar att göra en stark magnetisk laddning, så det finns inte någon praktisk hem användningarna omfattar magnetiska dragningskraft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.