Vad är vindkraftverksvingar?

Vind turbinblad är en nyckelkomponent i ett vindkraftverk. Vindkraftverk är maskiner som omvandlar vindkraften till mekanisk energi. Den mekaniska energin omvandlas sedan till el. Stor nytta skala vindkraftverk använda roterande knivarna vindkraftverk för att generera den makten.

Utility skala vindkraftverk har över 8. 000 delar. Turbinerna rotera runt antingen en horisontell axel eller en vertikal axel. Horisontell-axeln vindkraftverk (HAWT) vanligare än vertikalaxlade vindkraftverk (VAWT). En HAWT kan vara upp till 50 procent effektivare än ett VAWT på grund av utformning och placering faktorer.

En VAWT har ett vertikalt arrangerat motoraxeln ligger nära marken. Vindhastigheten är långsammare på lägre höjder, vilket begränsar tillgängliga vindkraft. Dessutom VAWT bladen roterar i vinden, att skapa ytterligare och ineffektiva drar.

HAWT utvecklats från Europeiska fyra blad trä och väderkvarnar tyg. Moderna stora vindkraftverk använder tre knivar eftersom aerodynamiskt är ett udda antal blad effektivare. Varje vindkraftverk bladet är cirka 65 till 130 fot (20 till 40 m) lång.

Bladen är tillverkade av stark laminerade material som har en hög hållfasthet i förhållande till vikten. Balsa, trä, glasfiber och kolfiber kan alla formas till luftfolier. Vinden turbinblad är målade ljusgrått att smälta in i molnen.

HAWT rotor axlar och generatorer är monterade på vertikala torn och pekade mot vinden. Den högteknologiska vindkraftverksvingar är bultad till ett nav som väger 8 till 10 ton (7. Från 25 till 9,1 ton). En pitch mekanism tillåter en vind turbinblad att rotera kring sin axel för att utnyttja olika vindhastigheter. Datorstyrda motorer punkt bladen på optimal vinkel.

Justering av bladet position ger större kontroll, vilket gör att vinden turbinblad att få ut maximala beloppet för vindkraft. Bladen är alltid vinkelrätt mot vinden, så de får makten i hela rotation. En HAWT rotor delstudien, däribland bladen vindkraftverk, utgör cirka 20% av kostnaden för att producera ett verktyg skala vindkraftverk.

bästa vind återfinns ibland i avlägsna områden, där det kan vara för dyrt att sätta vindkraftverk. Vikt och storlek på komponenterna göra transportera delar en huvudfaktor i läge beslut. Vindkraftverk torn är vanligtvis 200 till 300 meter (från 61 till 91,4 m) lång och gjord av stålrör. Vinden turbinblad transporteras separat, med torn och motorn kräver två extra resor.

Flera stora vindkraftverk grupperas tillsammans bildar en vindkraftpark. Vindkraftverk kan producera el för kommersiell produktion från ett land eller offshore-bas. Ett vindkraftverk kan kräva flera hundra kvadrat miles (kvadratkilometer), men utrymmet mellan turbinerna kan användas för andra ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.