Vad är utsläppskällor?

utsläppskällor är verksamheter som ger utsläpp av föroreningar som kommer ut i miljön genom luften. Många regeringar låt nivåer av viktiga föroreningar som partiklar, koldioxid, kväveoxid, metan, bly, ozon och svaveldioxid, i syfte att övervaka luftkvaliteten och ge rekommendationer för att minska utsläppen. Några utsläppskällor är naturliga, vulkaner, till exempel, kan producera en hel del föroreningar, om de är aktiva. Även om sådana utsläpp spåras, de flesta statliga myndigheter är mer intresserade av människan som utsläppen, eftersom dessa kan ändras.

En av de mest ökända utsläppskällor är förbränningen av fossila bränslen. Fossila bränslen förbränns i motorer av alla storlekar för att driva bilar, båtar, flygplan och en mängd andra maskiner. De är också brännas för att generera elektricitet, med koleldade elproduktionen i synnerhet vara ett problem och att alstra värme för matlagning och uppvärmning. Utsläppen från fossila bränslen källor är en orsak till oro eftersom de producerar ett antal så kallade växthusgaserna som har samband med skador på jordens miljö, och i städerna, kan de bidra till betydande problem för luftkvaliteten.

Braskaminer och bränder, bland annat bränder och kontrollerade brännskador, är en annan utsläppskällan. Aktiviteter så som att använda färger och lösningsmedel genererar utsläpp, med dessa material släpper gaser som de tillämpas och när de bota. Tillverkningsindustrin är ett annat viktigt område är av intresse bland myndigheter som studie utsläppskällor, som fabriker som tillverkar en rad olika produkter genererar ett urval av utsläpp, från rökgaser som frigörs genom fabriksskorstenar för föroreningar släpps ut i vattendrag som avdunstar i luften.

jordbruket hyser flera utsläppskällor, inbegripet djurhållning, som genererar metan, jordbruksmaskiner som drivs med fossila bränslen, och gödselmedel. Andra utsläppskällor omfattar avfallshantering, också samband med produktionen av metan, bland andra utsläpp, och bensinstationer, som producerar ett antal oundvikliga utsläpp som bränsle överförs från tankfartyg trunkar till underjordiska tankar och sedan till fordon.

Även om många människor tänker på koldioxid när de hör ordet "utsläpp" av koldioxid är inte den enda kemiska förening betraktas som ett utsläpp av oro. Ett stort antal utsläppskällor bidra till de problem som utveckling av smog, surt regn, sjunker i vatten, luftkvalitet frågor, och en lång rad andra frågor. Styra utsläppskällor är det bästa sättet att ta itu med dessa problem: om utsläppen inte genereras i första hand, den eliminerar en stor del av problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.