Vad är tullager?

tullager är lagerlokaler som tullpliktiga varor kan förvaras utan att betala tullar på dessa varor. För importörerna, finns det en rad fördelar med att använda sig av skatteupplag som gör dem en populär lagring alternativ i många hamnar över hela världen. Olika regeringar har olika lagar om hur sådana lager kan ges och vem som kan använda eller driva ett tullager.

Även känd som ett tullager, ett tullager fungerar ungefär som ett ingenmansland där varor kan deponeras utan en importör eller en agent att behöva betala tull på dem. Om importören beslutar att sälja varor för återexport, tullar inte kommer att uppstå. Likaså om varorna förstörs, skyldigheten att betala tull kommer också att lösas. Om de importerade varorna släpps ut till försäljning, dock tullar till betalning.

Importörer uppskattar flexibiliteten med tullager som om de inte kan få ett bra pris för varor i hemlandet eller inte kan sälja dem alls, kan de sälja dem för återexport utan att behöva oroa sig för de uppgifter som kanske redan har betalats ut. Att betala tullar vid ankomst också kan vara dyrt, och använda ett tullager tillåter att importörerna får tillgång till medel från försäljningen att betala tullarna, i stället för att betala tullarna i förväg. Tulltjänstemän använder också frihamnslager att lagra beslagtas eller konfiskeras varorna medan arbetande ute vad som kommer att hända med varorna, och därmed säkerställa att folk inte betala tull på varor som de inte kan använda.

Vissa tullager är som drivs av regeringen. Andra drivs av tredje part som kontraktet sina lagerlokaler, och i vissa fall kan de ta på sig ansvaret för att betala tullar, medan det i andra fall, importören eller det ombud som ombesörjer lagring är ansvarigt. Import /export företag kan behålla sina egna tullager för att underlätta för dem själva och deras kunder, särskilt om de gör en hel del affärer.

Individer som vill öppna tullager i allmänhet behöver arkivera applikationer med Tullen i de nationer där de ämnar använda lager. Ansökningsprocessen kan vara komplexa och långdragna, och vissa människor väljer att kontraktet ut till en advokat som har erfarenhet av sådana frågor. Förutom att uppfylla tullens krav, tullager aktörer kan också behöva uppfylla krav som ställs av den hamn där de är verksamma, och tillhandahålla bevis på försäkringsskydd, installation av trygghetssystemen och åtgärder för att undvika förlust på grund av brand eller förorening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.