Vad är solcellsanläggningar?

solcellsanläggningar använder en samling av solceller för att skapa elektricitet för användning i en mängd olika storlekar. Processen omvandlar solljus eller ultraviolett strålning till energi. Systemet använder ett antal solceller förpackade i moduler och ansluts till en kondensator att lagra likström (DC) makt och distribuera den till enheter eller komponenter som behöver ström.

Det sätt ett system med sol fungerar är helt enkelt genom att utnyttja fotoner från solljus och möjlighet att påverka elektroner. Denna händelse skapar ett högre tillstånd av energi som bygger en elektrisk laddning. Basen del av systemet är en fotodiod, som också är den främsta samlare av fotoner.

Det finns två huvudsakliga former av solcellssystem: fristående och hybrid. Fristående system är inte anslutna till någon extern strömkälla. Den energi som samlas in lagras på plats och användas för att driva en enskild enhet. Det kan variera från små trädgård ljus till rymdfarkoster. Hybridsystem är solcellsanläggningar som inkluderar andra former av energiförbrukning som diesel generatorer eller vindkraft och allmänt makt större byggnader eller områden.

Det är möjligt att inrätta ett rutsystem med hjälp av solceller och moduler. Dessa är vanligen som inrättats på områden eller ovanpå stora byggnader och foder kraften direkt i elnätet. För att likström omvandlas till växelström som används i det allmänna nätet, en specialiserad inverter måste utnyttjas. Den genomsnittliga samling av moduler i dessa mönster är består av 72 kristallint kisel celler som genererar cirka 160 watt.

Det största problemet med att installera solceller är den totala kostnaden. Traditionella system använder kristallint kisel modulerna, som är basen platta skärmar de flesta känner igen som samlare av solstrålning. Nyare system har utformats med begreppet anrikningsverk moduler. Dessa moduler använda stora reflekterande ytor för direkt solljus direkt in i fotodiod. Detta har ökat effektiviteten i solfångare och pressas ner kostnaderna i samband med dem. Enligt siffror i början av 2006 i genomsnitt kostnaden per watt $ 7,50 amerikanska dollar (USD).

Ytterligare idéer för finansiering har också inrättats i början av det 21-talet. Dessa inkluderar långsiktiga avtal för installation av solcellssystem i företag och bostadsområden i utbyte för rätten att samla in den överskjutande kraft som produceras. Från och med 202c cirka 90 procent av de kommersiella solcellsanläggningar höll på att installeras i USA med denna metod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.