Vad är polykarbonat?

polykarbonat (PC harts) är en typ av termoplast komponenter som används vid tillverkning av vissa plaster. Medan de särskilda attribut för varje harts varierar beroende på dess exakta sammansättning och brytningsmetod, varje syntetiseras via katalysator monomerer kallas kolväten, i en process som kallas kondens polymerisation. monomerer används för att producera polykarbonat skiljer sig från andra typer genom att de innehåller aminosyror, alkohol eller karboxylsyra funktionella grupper. Den kedjereaktion resulterar i en kovalent bindning av en kolatom bunden till tre syreatomer, med små vattenmolekylerna trängs för att få en slutlig polymer med hög densitet och slagseghet. Dessa egenskaper gör polykarbonat är lämpliga för tillverkning av ett brett utbud av produkter som kräver exceptionell stress och värmetålighet, såsom cd-skivor, masker hockey, glasögon, bildelar, skottsäkert glas, medicinska och flyg utrustning, och även pendeltrafik delar till U. S. National Aeronautics and Space Administration (NASA) rymdprogram.

Många produkter som de som nämns ovan görs genom att behandla ett polykarbonat med en formsprutning process där polymeriserade materialet härdar inuti en form eller dö och permanent tar sitt moderbolag form. I vissa fall kan slutprodukten kräva behandling med en beläggning som ger ytterligare försäkring mot skador från kronisk exponering för ultraviolett strålning eller vissa kemikalier. Till exempel kan PC-plast tål inte kontakt med lösningsmedel som bensen, aceton, eller natriumhypoklorit, annars känd som blekmedel. Protective Coatings ökar också ytresistivitet av produkter som tillverkas av polykarbonat, eftersom de tenderar att vara lätt repas.

Den vanligaste typen av PC-plast görs genom att inducera harts polymerisation genom en kemisk reaktion mellan fosgen isocyanater och bisfenol A (BPA) monomerer. I själva verket finns många gemensamma hushållet produkter som framställts av BPA-baserad plast, alltifrån elektronisk och datorkomponenter till nappflaskor och mat behållare för lagring. Eftersom BPA är nu känd som en hormonstörande samband med infertilitet, missbildningar, neurologiska sjukdomar och hormonberoende cancer, dess inverkan på människors hälsa i mer än ett halvt sekel är ett stort bekymmer, liksom dess fortsatt användning. Men har trots ett stort antal internationella studier och rapporter i ämnet, mycket få länder övervägde att förbjuda eller ändra användningen av BPA inom plastindustrin. Men flyttade Danmark att förbjuda användningen av BPA i nappflaskor i 202c och flera stater i USA har oberoende förbjudna att införa det i alla återanvändbara mat och behållare dryck, samt de som lagrar modersmjölksersättning och mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.