Vad är några Användningsområden för järn?

För mycket av inspelade mänsklighetens historia, användningsområden för järn har blivit praxis. Idag använder för järn är större än de någonsin har varit. Här är några exempel på hur vi använder järn på många olika sätt och i många olika scenarier.

De flesta av oss är bekanta med begreppet smide. Vi ser det som används ofta för uteservering, dekorativa staket, bersåerna och spaljéer. Eftersom smide tenderar att mer motståndskraftiga mot rost än många andra former av järn, medan det fortfarande är väldigt lätt att forma och arbeta med, är materialet perfekt för någon tillverkning av föremål som är tänkta att stå utanför i alla möjliga väder. Smidesjärn för användning utanför hemmet är en av våra mest välkända användningsområden för järn i vårt samhälle.

Kombinationer av järn och stål, som ibland kallas legerat stål, är också en av de vanligaste användningsområden för järn. Den kombinerade material är idealisk för användning i byggande. Det är till exempel legerat stål används ofta för ramen för ett antal lagerbyggnader samt i uppbyggnaden av vissa delar av bilar och skroven på stora transportföretag och passagerarfartyg. Eftersom materialet rymmer upp så väl till olika temperaturer och tryck, legering helt rätt för alla former av byggande.

Gjutjärn är ett av de användningsområden för järn att många människor inte skulle tänka på att vara utan i sina kök. Den jämna uppvärmning kvalitet av gjutjärn gör det till en perfekt material för stekpannor, holländska ugnar, kaka stekpannor, kornbröd brickor och en rad andra former av matlagning ihåliga ware. Konsten att riktigt krydda gjutjärn för användning i köket är något som ofta vidare från generation till generation i en familj. I vissa familjer kan gjutjärnsprodukter också föras vidare genom åren, med barnbarn stolt med köksredskap gång användes av deras förfäder.

Inte allt av järn lätt ses, även om de påverkar våra liv varje dag. Till exempel är järn-acetat används i färgningsprocessen för bomull och andra typer av tyg. Järn arsenate används i insekticider som används i blom och grönsaksodlingar. Järn hydroxid används i många system vattenrening, inklusive den typ som fäster vid diskhon. Människor som har en järnbrist som måste göras kommer att använda järn glukonat som en diet komplettera. Andra användningsområden för järn i någon form omfattar tillverkning av gummiprodukter, ett pigment i färg, och en tillsats i djurfoder.

använder för järn är många, och fortsätter att expandera som åren går. Det finns få branscher som inte har minst en eller två användningsområden för järn i någon form. Kolla runt ditt hem och du hittar en hel rad produkter som har skapats med järn som en av de komponenter eller åtminstone ett ämne som används i tillverkningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.